Robert Turcescu: „Condamnatul penal Liviu Dragnea trebuie să plece de la conducerea Camerei Deputaților”

robert turcescu
Robert Turcescu, deputat PMP de Constanța

Deputatul PMP Constanța, Robert Turcescu, a atras atenţia, în cadrul declarației politice susținute astăzi la tribuna Parlamentului, asupra faptului că Liviu Dragnea, condamnat penal, pune în pericol statul de drept, parteneriatul strategic cu SUA, apartenența la NATO și UE, drept pentru care trebuie să plece de la conducerea Camerei Deputaţilor.

Potrivit comunicatului emis de către Departamentul de Stat al SUA, Parlamentul României are în vedere o legislație care ar putea submina lupta împotriva corupției și ar putea slăbi independența judiciară.

Robert Turcescu: „Cheia acestui mesaj este, în opinia mea, simplă: condamnatul penal Liviu Dragnea trebuie să plece de la conducerea Camerei Deputaților. Păstrarea lui la șefia forului legislativ ar însemna o tragedie, o pată pe obrazul României, cu  grave efecte pe plan intern și internațional. Șeful Camerei Deputaților nu trebuie să fie neapărat liderul partidului care a câștigat alegerile parlamentare, ci un parlamentar cu calități de conducere, bine pregătit și fără condamnare penală, capabil să conducă activitatea forului legislativ. Este evident că Liviu Dragnea nu întrunește nici una dintre aceste condiții”.

Robert Turcescu a explicat, în intervenţia sa, că PSD încearcă să minimalizeze mesajul Statelor Unite şi să devieze de la subiect, principala lor grijă fiind suveranitatea statului, despre care spune că a fost încălcată de către Departamentul de Stat al SUA.

Robert Turcescu:Aș vrea să fie foarte clar: americanii nu ne fac ordine în propria ogradă și nici nu ne încalcă în acest moment suveranitatea ca stat, dar ne atrag atenția asupra faptului că gașca aceasta de PSD-iști din fruntea statului, dirijată de liderul de partid, a derapat teribil de la ceea ce înseamnă asumarea valorilor euroatlantice pe care le avem ca literă de lege de aproape 30 de ani. Tocmai de aceea, condamnatul penal Liviu Dragnea trebuie să plece de la conducerea Camerei Deputaților”.

Parlamentarul PMP subliniază faptul că Partidul Social Democrat trebuie să aleagă între păstrarea în funcţie a condamnatului penal, Liviu Dragnea, şi salvarea statului de drept.

Robert Turcescu: PSD trebuie să își facă ordine în propria ogradă și să ia o decizie clară: rămâne și luptă până la capăt pentru Liviu Dragnea, în detrimentul statului de drept despre care și ambasadele dau semnale clare că este în pericol, ori se trezește în al 12-lea ceas și salvează atât partidul de la pieire, cât și țara de haos, cu un simplu gest: îl concediază pe condamnatul penal Liviu Dragnea. Mai întâi din funcția de șef al Camerei Deputaților, iar apoi chiar din cea de lider de partid. Este stupid să punem în pericol statul de drept, parteneriatul strategic cu SUA, apartenența la NATO și UE doar pentru a satisface orgoliile lui Liviu Dragnea. Și cred că este imposibil ca într-un partid atât de mare să nu existe măcar niște creiere care conștientizează gravitatea situației. Le trebuie doar curaj”.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Ambulatoriul Spitalului Județean Constanța se închide pentru două zile

Wed Nov 29 , 2017
Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța informează pacienții că joi, 30 noiembrie și vineri, 1 decembrie 2017, Ambulatoriul de Specialitate (Policlinica nr.1) nu lucrează. Măsura respectă prevederile Codul Muncii, care spune că ziua de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României sunt zile libere, au anunțat […]
Spitalul Judetean Constanta ambulatoriu