Roby, câinele care salvează vieți și găsește cocaină

roby câine jandarm

Roby este unul dintre câinii cu care se laudă jandarmii constănțeni. De fapt, ei spun că este camaradul lor, nu un simplu câine.

Roby s-a remarcat anul trecut, când, practic, a salvat viața unei persoane, dar și în aceste zile, când caută pachetele de cocaină care apar pe plajă ca ciupercile după ploaie.

„Roby este camaradul nostru de nădejde de 5 ani și provine de la Centrul Chinologic ,,Aurel Greblea” Sibiu.În aceste zile participă alături de jandarmi și celelalte forțe ale M.A.I. la căutările pachetelor aduse de valuri la malul Mării Negre. Roby și Sorin sunt eroii care în toamna anului trecut au găsit o persoană dispărută de 48 ore, aflată în stare de inconștiență la mai mulți kilometri de casă, salvându-i practic viața.”, au spus reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța.

roby caine jandarmi
Roby a găsit un pachet de cocaină pe plaja din Eforie Nord (foto: 7 aprilie 2019)

În noiembrie 2018, aproape de o comună izolată din județ, a reușit să găsească, după trei ore de căutări, un bărbat de 64 de ani dispărut de două zile.

Este prima misiune a lui, pe specialitatea pe care o are. I-am dat un obiect al persoanei dispărute, l-a mirosit și am luat urma persoanei. Câinele ne-a indicat canalul unde persoana a fost găsită. Persoana era dispărută de 48 de ore, sunt fericit că a luat urma după atâta timp, eu zic că e foarte, foarte bine!”, declara, atunci,Sorin Marcu, conductor câine de serviciu.

Roby are patru ani și șapte luni. A ajuns la Jandarmeria Constanța când avea 5 luni. Se antrenează câte cinci ore pe zi.

Inspectoratul Județean de Jandarmi are patru camarazi canini în echipă.

Sursă foto: IJJ Jandarmi

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Viorica Dăncilă: Concetățenii de etnie romă au avut și au o contribuție valoroasă la dezvoltarea societății românești

Sun Apr 7 , 2019
Premierul Viorica Dăncilă a transmis un mesaj romilor, cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor. Potrivit acesteia, concetățenii de etnie romă au avut și au o contribuție valoroasă la dezvoltarea societății românești, iar zestrea valorilor culturale ale etniei trebuie prețuită. Iată mesajul premierului Dăncilă. „Dragi cetățeni români de etnie romă, Dragi […]
guvernul dancila