Român revoltat de amenzile din Germania: „Legile sunt făcute pentru roboți, nu pentru oameni.” Cum i s-a răspuns

În Germania, cam toată lumea respectă legile de circulație. Motivul este simplu: de frica amenzilor. Și nu neapărat pentru că sunt exagerat de mari. Ba dimpotrivă, raportat la salarii, sunt în unele cazuri mai mici decât în România. Motivul principal este că amenzile se aplică. Nu prea ai cum să scapi. Sunt camere de luat vederi mai peste tot și îți urmăresc aproape fiecare mișcare. Pentru unii români care trăiesc în Germania, asta este revoltător.

Un român a povestit pe un forum dedicat conaționalilor care trăiesc în Germania că are de plătit o amendă pentru că ținea telefonul în mână. Voia să o plătească în termen, ca să nu-i vină penalizări.

„Acum o lună și ceva am făcut greșeala de a ține telefonul în mână în timp ce conduceam în oraș, și m-a oprit poliția ca să mă amendeze. Polițistul spunea că amenda o sa fie undeva la 100 de euro și încă vreo 20 și ceva sub formă de taxă, sau ceva de genul. În fine, asta e, se mai întâmplă. Ideea e alta, că el a spus că amenda va ajunge acasă în vreo 3 săptămâni, și încă nu a ajuns deloc. În cazul în care, dacă văd că mai trece o săptămână sau două și încă nu ajunge, unde trebuie să întreb de amendă ca să o plătesc? Să nu risc să mi se zică că trebuie să plătesc mai mult pentru că a trecut mult timp de atunci, când de fapt eu încă aștept după ea să ajungă și nu a ajuns încă.”, a scris acesta.

Răspunsurile nu au întârziat. Toți i-au spus să nu-și facă griji, poliția din Germania nu uită și nu iartă. Alții au împărtășit experiențele lor.

„Acelasi lucru a patit și soțul meu ,ia venit amenda acasă după 2 luni și CV ,a platit 127 de Euro și 1 Punct. Nu te panica ca o sa îți vina pana la urma”.

„128,5€ și 1 punct… (mie mi-a venit după 2 luni scrisoarea)… STAI LINIȘTIT, NU AU UITAT DE TINE. Ești pe lista lui Moș Crăciun, răbdare!”

„Eu am primit dupa o luna si ceva plicul acasa.180 euro si un punct.”

„Stai linistit, cu datele corecte iti ajunge acasa, platesti cand ajunge si nu e nicio problema.”

Stai cuminte că ăștia nu uită niciodată când e vorba de amenzi…nu ai cum plăti că la ordinul de plată e un număr pe care să îl scrii la referințe…. răbdare.

„Mie mi-au trimis amenda si dupa 1 an…deci nu iti face griji…o sa vina.”

„Eu am avut 3 amenzi de genul ăsta, la noi în Wuppertal este 180€ și un punct. Acum 5 ani era doar 35 € această infracțiune și fără punct. Grijă mare cu telefonul. M-a luat camera de trafic la roșu la semafor stăteam pe loc la roșu și am răspuns la un mesaj și imediat au venit după mine.”

„Și mie mi-au spus că nu-mi ia punct (fata nu era in scaun deoarece ii era rău și o ținea soția in brațe, au văzut au venit după mine la semafor m-au ajuns și mi.au făcut semn sa opresc in parcare… parcarea era chiar a spitalului unde aveam programarea, le-am explicat de ce nu era in scaun, i-am și rugat sa nu dea punct doar amenda… da da, doar amenda… și când a venit plicul, aveam punct)”

„Welcome în Germany. Birocratia ca să arda oameni nu o sa moara nici o data și nici treaba ca e Ausländer și nu știe legile.”

„Le merge bine, in aprilie mergeam la muncă făceam naveta pe atunci 20km cum ies de la mine din oraș este tunel și imediat la 100m curbă mai bruscă zona 60 (după curbă este o întrare pentru ei, intra cu mașina și stau ascunși in boscheți) in maxim 3km m-au ajuns 😂 nu i-am văzut, când erau in dreptul meu nu aveam nimic in mână m-au depășit… bitte folgen 🤦🏻‍♂️… „Aveai telefonul in mână „, într-adevăr l-am avut in tunel+curbă nu la ureche ci la gură trimiteam un mesaj vocal 😂😂😂, na cu cine să te certi? Ei fiind 2 in mașină, chiar dacă nu era așa aveau dreptate 😂. Am recunoscut și aia e, acuma sunt cuminte ca am deja 5pct.”

Nu degeaba există o vorbă, Germania te educă!!!”

„In primul rand, cred că oricine dintre noi mai ia telefonul in mână câteodată….lăsați ipocrizia, inclusiv împuțitul ăla care te-a amendat! Apoi, in tara asta, legile sunt făcute pentru roboti, nu pentru oameni, in sensul că dacă greșești puțin, imediat pun tunurile pe tine. Și în final, când tu trebuie sa dai ceva acestui „minunat” stat, ne vei fi uitat, și vei fi penalizat daca nu plătești la timp…..când trebuie sa îți de-a ei ceva, mai durează, te mai cheamă să îți pună ceva întrebări, și abia apoi decid dacă și când primești ceva înapoi!

„Comparativ cu România unde nu iei amendă dacă ai telefonul in mână, pt că dai șpagă, dar da, aia nu e amendă, e șmecherie, nuuu România nu îți ia nicio taxă degeaba, doar îți dă inapoi. Pe bune acum, ce căutăm aici dacă e atât de groaznică această țară? Cred că doar ne-am învățat să ne plângem indiferent de țara sau situația în care ne aflăm.”


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cetățeanul rus dispărut în Marea Neagră nu va mai fi căutat de ARSVOM, dar marinarii de pe navele care tranzitează zona trebuie să fie vigilenți

joi sept. 22 , 2022
Astăzi, 22.09.2022, începând cu ora 8.00, s-a luat decizia suspendării căutărilor în cazul bărbatului dispărut în mare în zona Costinești, după ce a plecat să practice wind-surf și nu a revenit la uscat, a anunțat ARSVOM. Persoana este însă căutată în continuare de ISU Constanța. În conformitate cu istoricul operațiunilor […]

V-ar putea interesa și: