Românce masacrate de un român în Italia. Amănunte îngrozitoare din anchetă

Două românce au fost masacrate în localitatea Naro, în Italia, pe 5 ianuarie, de un conațional. Acesta are 24 de ani și a fost arestat pentru dublă omucidere şi profanare de cadavru. Delia Zărnescu, de 58 de ani a fost înmormântată, ieri, în localitatea Naro, unde a fost decretat duminică doliu local. Trupul neînsufleţit al celeilalte, Maria Rus, va fi adus luni în România.

La slujba de la biserica Sant’Erasmo, în Piazza Cesare Battisti,  au fost prezenţi membrii familiei femeii şi rudele Mariei Rus, cealaltă victimă a masacrului de la Naro din 5 ianuarie, fiica sa Marcela, soţul şi nepoţii, precum şi primarul Maria Grazia Brandara şi reprezentanţi ai carabinierilor.

Luni, va fi celebrată o slujbă pentru Maria Rus, în vârstă de 55 de ani, care era de religie ortodoxă. Apoi trupul neînsufleţit va fi dus în România, pentru a fi înmormântat alături de fetiţa pe care Maria o pierduse la naştere.

Marcela Rus, fiica Mariei Rus, şi alte câteva femei din comunitatea românească din Canicattì au purtat tricouri cu chipurile Deliei şi Mariei pe care scria „Stop violenţei împotriva femeilor”.

Autopsia efectuată pe cadavrele celor două românce, ucise în centrul istoric al oraşului Naro, a confirmat că au fost masacrate. Pe cadavrele lor, medicul legist a găsit multiple leziuni, dovadă fără echivoc că ambele au fost bătute cu brutalitate înainte de a muri, informează News.ro, citând Giornale di Sicilia.

Necropsia, ordonată de procurorul adjunct Elettra Consoli şi de adjunctul Salvatore Vella de la procuratura din Agrigento, a fost efectuată sâmbătă la morga spitalului San Giovanni di Dio din oraşul Temple. 

În ziua înmormântării, probabil luni, va fi doliu naţional la Naro,  în provincia Agrigento, proclamat de primarul Maria Grazia Brandara, ca un „semn tangibil al apropierii locuitorilor din Naro de familiile victimelor, dar şi de comunitatea românească, parte activă şi productivă a oraşului“.

Un român în vârstă de 24 de ani, arestat pentru dublă omucidere şi profanare de cadavru, se află în închisoarea din Agrigento. Tânărul s-a prevalat de dreptul de a nu răspunde la interogatoriu.

Omar Edgar Nedelkov era deja cunoscut pentru că în trecut fusese acuzat că a furat de la societatea agricolă din satul în care lucra şi că a incendiat cu motorină una dintre sere cu ajutorul motorinei.

Între timp, procurorii şi carabinierii au reuşit să reconstituie ce s-a întâmplat în noaptea în care cele două femei au fost ucise. Potrivit publicaţiei italiene, acest lucru a fost posibil şi datorită „marii cooperări a comunităţii româneşti, formată din muncitori care trăiesc de ani de zile în Italia”.

Astfel, joi seară, la domiciliul Deliei Zărnescu, în vârstă de 58 de ani, din Via Vinci, a avut loc o cină la care s-a consumat mult alcool. La masă au luat parte un român de 24 de ani şi un alt bărbat de 50 de ani. Potrivit reconstituirii, tânărul – aflat în stare avansată de ebrietate – ar fi agresat-o sexual pe femeie. Delia Zărnescu, respingând avansurile, i-ar fi dat afară din casă pe cei doi.

În timpul cinei, cei trei români ar fi vorbit despre compatrioata lor Maria Rus, în vârstă de 54 de ani. Când cei doi români au fost scoşi din casa Deliei Zărnescu, cel mai tânăr s-ar fi îndreptat spre Avenia, unde a bătut la uşa Mariei Rus, în timp ce bărbatul de 50 de ani a mers la casa sa. Maria Rus, fără să se teamă, i-ar fi deschis uşa bărbatului mai tânăr, iar tânărul de 24 de ani ar fi bătut-o până a omorât-o şi apoi ar fi ars-o, folosind fotoliul din holul de la intrare.

De pe aleea Avenia, românul beat s-ar fi întors – reconstituirea este a anchetatorilor – pe Via Vinci, unde ar fi spart uşa de la intrare şi, cu o „ferocitate fără precedent”, aşa cum a reieşit din prima inspecţie a casei, a ucis-o pe Delia Zărnescu, lovind-o în cap cu tot ce a găsit: piese mici de mobilier, obiecte mai mari de mobilier şi accesorii.

Români din zonă, alertaţi de zgomotul infernala, ar fi intervenit şi grabă şi ar exista şi martori, scrie publicaţia italiană, care precizează că ancheta continuă prin vizionarea maginilor de pe sistemele de supraveghere video.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

De ce tarifele la RCA sunt mari în România

Dum ian. 14 , 2024
Transportatorii protestează de câteva zile, iar una dintre principalele cerințe este ca statul român să plafoneze prețul RCA. „Pentru camioane de peste 16 tone asigurarea RCA pe 12 luni costă între 18.000 și 20.000 de lei pentru clasa B0 (prima înmatriculare), în condițiile în care, în Polonia spre exemplu, o […]
accident tir

V-ar putea interesa și: