Români din Italia au ajuns la Sanatoriul Balnear Techirghiol. Primarul Iulian Soceanu: „Locuitorii orașului sunt în deplină siguranță”

Români din Italia au ajuns la Sanatoriul Balnear Techirghiol, unde vor sta în carantină 14 zile. Primarul localității, Iulian Soceanu, dă asigurări că s-au luat toate măsurile necesare ș că locuitorii orașului sunt în deplină siguranță.

„In urma decizilor luate de CNSSU si CJSU, seara trecuta au ajuns la Sanatoriul Balnear Techirghiol, primele 109 persoane repatriate din Italia care vor fi izolate in conditii de carantina aici pentru urmatoarele 14 zile. Impreuna cu reprezentantii autoritatilor, am monitorizat atent transferul lor in camerele unde au fost cazati, care s-a facut in conditii de maxima siguranta.”, a precizat Iulian Soceanu.

Zona, atat in interior cat si in exterior, este permanent monitorizata video, paza fiind asigurata de jandarmeria romana si o firma privata de paza. De asemenea, reprezentantii politiei nationale vor verifica cu strictete respectarea conditiilor de carantina.

Romanii repatriati din Italia au fost imediat instruiti de autoritati despre modalitatile de servire a mesei si despre modul cum se va face schimbarea lenjeriilor.

Personalul sanatoriului nu va fi expus in niciun fel contactului direct cu cei aflati in carantina, existand proceduri stricte in acest sens.

„Toate aceste masuri au fost luate pentru ca dumneavoastra, locuitorii orasului Techirghiol, sa fiti in deplina siguranta, masuri pe care voi urmari sa fie respectate cu strictete. Va asigur ca in toata aceasta perioada voi monitoriza personal evolutia situatiei si va voi informa asupra ei. Va multumesc inca odata tuturor pentru intelegere si va rog in continuare sa respectati cu strictete regulile impuse de autoritati, sa evitati orice deplasare, pentru ca numai asa vom reusi sa trecem cu bine peste aceasta perioada dificila.”, a mai spus primarul din Tchirghiol.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Coronavirus în România. Un caz nou la fiecare 7 minute și 7 secunde

Tue Mar 24 , 2020
Până astăzi, 24 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 762 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 762 de persoane confirmate pozitiv, 79 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 19 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța, una la […]