România a început să exporte gaze în Republica Moldova

gaze

România a început sâmbătă la orele prânzului exportul de gaze către Republica Moldova prin conducta Iaşi-Ungheni, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanţii Transgaz.

„Astăzi (sâmbătă – n.r.), la ora 13:00, a început transportul de gaze pe direcţia România – Republica Moldova. Sunt nominalizaţi 1.023.266 de metri cubi. Compresorul funcţionează normal”, au precizat oficialii companiei transportatoare de gaze.

Potrivit acestora, este pentru prima dată când se transportă gaze din România în Republica Moldova prin conducta Iaşi-Ungheni.

Pe 22 noiembrie, oficialii de la Chişinău au precizat că Gazprom va reduce din 1 decembrie cu 56,5% livrările de gaze naturale către Republica Moldova, acuzând că numai o parte din volumul de gaze pe care-l livrează acestei ţări prin conductele care traversează Ucraina ajunge efectiv în Republica Moldova.

V-ar putea interesa și:


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Alertă în toată țara: individul care și-a bătut și violat fosta prietenă în toaleta unui mall este de negăsit

sâm dec. 3 , 2022
Alertă în toată ţara după ce o fată de 15 ani a fost violată în toaleta unui mall din Galați de fostul iubit. Individul e liber pe străzi de patru zile. Anchetatorii spun că din cauza muzicii date extrem de tare în centrul comercial, strigătele de ajutor ale fetei nu s-au putut […]

V-ar putea interesa și: