România a pierdut lupta cu pandemia. Avem mai mulți morți decât SUA, Marea Britanie, Germania, Australia, Israel și Cehia la un loc

covid-19

România a pierdut lupta cu pandemia. Dacă celelalte țări își revin, noi murim pe capete.

Țara noastră s-a situat, în ultimele 24 de ore, pe locul al doilea în lumea în ceea privește numărul persoanelor care au murit din cauza covid. 442 de persoane și-au pierdut viața.

O cifră imensă. E ca și cum două avioane de pasageri pline ochi s-ar fi prăbușit. La fiecare 3 minute a murit un om!

Au murit în România mai mulți oameni, în ultimele 24 de ore, decât în toate următoarele țări LA UN LOC: Statele Unite ale Americii – 186 decese, Marea Britanie – 181, Germania – 51, Australia – 13, Israel –  7, Cehia – 3.

decese covid in lume

Eșecul a fost recunoscut și de Ioana Mihăilă, fost ministru al Sănătății din partea USR în guvernul Cîțu, care a spus că „cea mai bună pregătire pentru valul 4 ar fi fost o campanie eficientă de vaccinare”. 

Cu sub 30% din populație imunizată, România se află pe penultimul loc în Europa, în fața Bulgariei. Alte state și-au imunizat aproape în întregime populația. Uitați-vă la Israel, care raportează numai 7 decese.

Iată unde suntem în clasamentul mondial al imunizării: lângă Samoa și Laos. Republica Moldova, care nu a avut vaccinuri și care a primit donații de la România, are o rată de vaccinare mai mare!

Sursă foto: printscreen worldometers.info/coronavirus/

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.