România a vaccinat împotriva covid-19 o persoană la fiecare 5 secunde

Ritmul de vaccinare împotriva covid-19 a crescut, în ultimele 24 de ore, o persoană fiind vaccinată, în medie, la fiecare 5 secunde.

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 11 ianuarie 2021, ora 17.00, este următoarea:

 1. Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore) – 16.896. Asta înseamnă 704 vaccinate pe oră, adică circa 5 vaccinări la fiecare secundă. Cu o zi înainte se vaccinaseră numai 5.993 de persoane.
 2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) – 125.190.
 3. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore):
  40 reacții comune și minore, dintre care:
 • 18 reacții de tip local;
 • 22 reacții generale.
 1. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020):
  428 comune și minore, dintre care:
 • 173 reacții locale cu durere la locul injectării;
 • 255 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie);
 • Menționăm că 2 reacții sunt în curs de investigare.

Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului.

Citește și:

După 15 ianuarie începe a doua etapă de vaccinare împotriva covid

Primarii din municipii cer guvernului să asigure banii pentru funcționarea centrelor de vaccinare


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Autostrada Soarelui s-a umplut de gropi. Încep reparațiile

lun ian. 11 , 2021
Mai mulți șoferi care au circulat, recent, pe Autostrada Soarelui spun că s-au ales cu daune serioase, pentru că drumul este plin de gropi. Unul dintre ei a postat, pe pagina de Faceook Info Trafic A2 și Constanța, imagini cu o jantă îndoită de la o groapă prin care a […]

V-ar putea interesa și: