România alocă pentru sănătate cei mai puțin bani din toată Uniunea Europeană

Graficul cheltuielilor pentru sănătate în Uniunea Europeană

​România ocupă ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește cheltuielile alocate sănătății, raportat la Produsul Intern Brut, dar și la cheltuielile cu sănătatea pe cap de locuitor.

Aceasta este una dintre concluziile raportului „Health at a Glance: Europe 2018” publicat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD).

România alocă sănătății 5,1% din PIB, cel mai mic procent din UE și mai puțin decât țări europene din afara Uniunii, precum Albania (6,8%), Macedonia (6,1%) sau Muntenegru (5,9%).

România alocă sănătății 5,1%, cel mai mic procent din Uniunea Europeană, în condițiile în care Franța, țara cu cel mai mare procent, alocă 11,5%, iar media europeană este de 9,6%. Alături de Franța, în fruntea clasamentului se mai află Germania și Suedia, în timp ce Letonia, Lituania, Luxemburg și România alocă cei mai puțini bani, raportat la PIB.

În ceea ce privește cheltuielile cu sănătatea pe cap de locuitor, țara noastră este și la acest capitol ultima din Uniunea Europeană. În România, cheltuielile cu sănătatea pe cap de locuitor reprezintă doar o treime din media europeană și sunt de 5 ori mai mici decât în Luxemburg, țara UE cu cele mai mari cheltuieli cu sănătatea pe cap de locuitor. Alături de România, la coada clasamentului se mai află Bulgaria și Letonia. 

România este pe ultimul loc în UE și în ceea ce privește cheltuielile cu pacienții din spitale. Cele mai mari cheltuieli pe cap de locuitor la acest capitol le au Danemarca, Suedia și Luxemburg, în timp de România, alături de Bulgaria și Letonia, sunt la coada clasamentului.

Sursa: Hotnews.ro

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Robert Turcescu, ironizat pe Facebook

Sat Nov 24 , 2018
Robert Turcescu, parlamentar de Constanța, ales pe listele PMP, și ex-ofițer acoperit, a fost ironizat pe propria pagină de Facebook. Astăzi, deputatul a postat un mesaj în care-și exprimă bucuria pentru sfințirea Catedralei Neamului. „Ma bucur din tot sufletul ca vom fi martori in timpul vietii noastre la sfintirea Catedralei […]
robert turcescu