România are cele mai mari salarii din Europa în administrația publică și apărare, față de media pe economie

Salariile din sectorul public, mai ales pentru joburile din administrație publică și apărare, sunt de departe (în termeni relativi, raportat la media pe economie) cel mai bine plătite față de toate statele europene. Atenție, în termen relativi față de media pe economie, spune Ionuț Dumitru, economistul șef al Raiffeisen Bank, citat de Hotnews.

Afirmațiile au fost făcute la o conferință organizată de Curs de Guvernare, iar Dumitru a ținut să facă o precizare importantă: media pe economie e foarte posibil să fie subevaluată din motiv că avem aproape două milioane de oameni care sunt cu salariul minim pe economie sau aproape de salariul minim pe economie și care trag media în jos.

Economistul român a pus și un tabel care compară salariile în câteva domenii cheie din România față de statele din jurul nostru.

„Salarizarea în industria prelucrătoare în România, față de media pe economie, avem 89% din medie și vedem că noi și cu bulgarii avem acest salariu relativ mai mic în industria prelucrătoare. În Ungaria salariul din industria prelucrătoare este peste media pe economie. În construcții, de asemenea, avem cam aceeași imagine, chiar semnificativ mai jos. Însă de menționat un lucru aceste cifre sunt salariile oficial plătite. Luând în calcul faptul că în sectorul prelucrător sau în construcții avem și multe salarii la negru sau la gri, e posibil ca aceste cifre să fie subevaluate”, crede Dumitru.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “România are cele mai mari salarii din Europa în administrația publică și apărare, față de media pe economie

  1. Si asta dupa ce Romania are de doua ori mai multi bugetari decat Germania ! Sunt de fapt gloatele ce asigura castigul alegerilor de catre cei care le-au ” inventat „posturile si salariile ….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Emag, Altex, Flanco și Samsung România, amendate pentru o înțelegere anticoncurențială pe piața televizoarelor și a telefoanelor mobile

joi feb. 8 , 2024
Consiliul Concurenței a amendat cu 123 de milioane de lei Emag, Altex, Flanco și Samsung România, pentru o înțelegere anticoncurențială pe piața televizoarelor și a telefoanelor mobile, din care au rezultat prețuri mai mari pentru clienți. Conform Consiliului Concurenței, „înțelegerea anticoncurențială a constat în fixarea prețurilor de revânzare a unor […]

V-ar putea interesa și: