România educată: o profesoară este nevoită să muncească vara ca ospătar pe litoral

Profesorii din România au salarii mici în comparație cu alți angajați din sistemul de stat și foarte mici raportate la cele ale celor din Europa. Asta îi face pe mulți să-și găsească un loc muncă în vacanță. Ca de pildă, unul de chelneriță pe litoral.

Raluca este din Oneşti, iar de șase ani, în fiecare vară lucrează pe litoral. Asta cu toate că meseria ei de bază nu are nicio legătură nici cu marea şi nici cu domeniul HoReCa.

Sunt profesor de filosofie, de socio-umane, sociologie şi logică şi tot ce cuprinde socio-umanele. A fost foarte greu pentru că plecam dintr-un domeniu în care exista respect, numărul de ore nu se compară cu ce lucrăm noi aici, dar trebuie să fac asta pentru că nu aveam altă alegere, nevoile sunt din ce în ce mai mari. Când ai şi o familie de întreţinut nu te mai gândeşti ce faci, până la urmă practici ce ai.”, a declarat aceasta pentru Andreea Filip, jurnalistă Antena 3, care a realizat un reportaj pe care vă invităm să-l urmăriți AICI.

La mare, Raluca este chelneriţă şi lucrează în ture de până la 14 ore, pentru salariu minim pe economie plus bacşişuri. Acasă se reîntoarce la catedră.

Cu drag mă întorc. Nu se compară. Sunt două linii paralele. Pentru aia m-am pregătit, a fi cu elevii, a-i înţelege, iar pe asta o fac voluntar vara, nu am altă soluţie.”, a spus ea.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Mașină răsturnată pe Autostrada Constanța - București

Sat Jul 30 , 2022
Un accident a avut loc sâmbătă dimineață pe Autostrada Constanța – București. Un autoturism s-a răsturnat. În urma accidentului, două persoane, rănite ușor, sunt asistate medical la fața locului. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că circulația s-a desfășurat dirijat, pe banda de urgență pe Autostrada […]

V-ar putea interesa și: