România este pregătită pentru începerea vaccinării împotriva coronavirusului

Nelu Tataru in Constanta
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, alături de Mihai Lupu, (stânga), președintele Consiliului Județean Constanța, în fața Spitalului Județean Constanța, în data de 29 octombrie 2020

România este pregătită pentru începerea vaccinării împotriva coronavirusului, a anunțat joi, în Constanța, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Acesta a vorbit despre posibilitatea de a avea un vaccin disponibil, în România, din luna decembrie a acestui an, subliniind că România este pregătită pentru administrarea acestuia.

„Există această posibilitate la nivelul întregii comunități europene. Noi suntem angrenați Comunitatea Europeană pentru acest vaccin, rămâne să vedem… Sunt opt firme producătoare, Comisia Europeană are discuții cu trei firme producătoare, în măsura în care primul vaccin va fi gata, acela va fi și la noi. Toată achiziția se face prin Comisia Europeană la care noi suntem parteneri și va fi distribuită către fiecare stat în parte, dar avem speranța pentru sfârșitul anului, începutul anului viitor. Sunt vaccinuri care au anumite condiții, minim 70 de grade sau sunt vaccinuri care sunt la 28 de grade. Noi suntem pregătiți pentru ambele tipuri de vaccinuri, avem pregătită și rețeaua.”

Ministrul a dezvăluit și cine sunt primii care vor primi vaccinul.

„Primii vor fi cei care sunt în prima linie, personalul medical, iar apoi pentru cei din linia a doua, persoanele cu risc, cu vârstele extreme în general sunt niște criterii pregătite și le vom avea gata atunci când vom avea și vaccinul.”, a declarat ministrul Sănătății.

Citește și:

Președintele Consiliului European: „Trei sau patru vaccinuri” urmează să fie disponibile până la sfârșitul lui 2020 și începutul lui 2021 în Uniunea Europeană

Comisia Europeană a încheiat acorduri pentru 800 milioane doze de vaccin

Cu un pas mai aproape de un vaccin pentru Covid-19 într-o singură doză


Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.