România investește 310 milioane lei în stațiunile balneare

namol techirghiol

Statul român va investi 310 milioane lei în stațiunile balneare și balneoclimaterice.

România este țara care deține aproximativ o treime din izvoarele termale şi minerale ale Europei.

Stimularea turismului balnear prin acest fond de investiții era imperios necesară. Investitorii din zonă vor avea de astăzi cel mai important sprijin dat vreodată de statului român.

Beneficiarii sunt toate stațiunile balneare și balneoclimatice atestate de Ministerul Turismului.

Câteva exemple dintre capitolele care se pot finanţa sunt reabilitarea, modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de transport care să faciliteze accesul în staţiunea balneară, achiziţii în scop de dezvoltare turistică, achiziţii de echipamente, mobilier, aparatură medicală, pregătirea şi formarea personalului de specialitate.

„Un alt aspect ce trebuie urmărit, pe lângă reabilitarea acestor stațiuni turistice, este dezvoltarea acestora în concordanţă cu trendul modern, aceasta fiind o soluţie pentru toate categoriile de vârstă care îşi petrec vacanţele pentru tratament sau mini-vacanţele de relaxare în staţiunile balneare, respectiv departamentele de wellness/spa, care trebuie să se regăsească în toate stațiunile balneare și balneoclimatice de pe teritoriul României”, a declarat Ministrul Turismului Bogdan TrifTurismul balnear reprezintă o prioritate pentru Guvernul României, de aceea de la 1 noiembrie 2018, alte două măsuri care vin sprijinul turismului balnear au fost eliminarea redevențelor pentru apa geotermală şi pentru apa minerală natural utilizată pentru consumul populaţiei la buvetele publice și reducerea TVA-ului la 5% (aplicabilă tuturor entităților din turism) pentru cazare (inclusiv pentru terenurile amenajate pentru camping), servicii de restaurant şi de catering (cu excepţia băuturilor alcoolice, altele decât berea), activităţi sportive, recreative și distractive.

De asemenea, Ministerul Turismului are în vedere elaborarea Masterplanului pentru dezvoltarea turismului de sănătate, în colaborare cu sectorul privat și cu autorităţile publice centrale şi locale din țara noastră.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Accident la CELCO

sâm dec. 22 , 2018
Un accident a avut loc, sâmbătă, în Constanța, la sediul companiei CELCO, din zona industrială. La 112 s-a anunțat inițial că este vorba despre un bărbat cu un membru strivit. Medicii la Ambulanță au ajuns la fața locului și au găsit un pacient cu traumatism membru superior. Bărbatul a fost […]

V-ar putea interesa și: