România, lovită de trei cutremure în ziua de Crăciun

cutremur

Trei cutremure de suprafață s-au produs azi, în prima zi de Crăciun, în România.

Primul seism, de 3,1 pe Richter, a avut loc la ora locală 7:05, la adâncimea de 2 kilometri (km), iar epicentrul s-a aflat la 40 km sud de Iaşi, 49 km nord-est de Bacău, 109 km vest de Chişinău şi 159 km nord de Galaţi. 

După aproximativ o oră, a urmat un nou cutremur cu magnitudinea de 2,2, în aceeaşi zonă, dar la adâncimea de 3 kilometri, iar la ora 9:05 s-a produs un al treilea seism, tot în judeţul Vaslui şi tot la 3 kilometri adâncime, acesta având o magnitudine de 2,5 grade pe scara Richter.

În luna decembrie, în România, au fost înregistrate 20 cutremure cu magnitudini între 2 şi 3,8 pe Richter. 

În acest an, cel mai semnificativ cutremur a avut magnitudinea de 4,7 pe scara Richter şi s-a produs în judeţul Suceava pe 18 mai 2019. 

În 2018, în data de 28 octombrie, a avut loc în România, în judeţul Buzău, un seism de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită şi la Bucureşti.În luna decembrie, în România, au fost înregistrate 14 cutremure cu magnitudini între 2,1 şi 3,8 pe Richter.


Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

O mașină a luat foc pe DN3

Wed Dec 25 , 2019
O mașină a luat foc pe DN3, la ieșirea din Cobadin. Au intervenit 6 salvatori de la detașamentul Medgidia cu o autospeciala de stingere. La ajungerea la fata locului, colegii au constatat că incendiul se manifesta generalizat. Incendiul a fost lichidat fără probleme. Nu au existat victime. Puteți urmări știrile […]