România nu a folosit nici o treime din vaccinul AstraZeneca

Vaccinul produs de AstraZeneca nu prea are căutare în România. Țara noastră nu a folosit nici o treime din dozele primite.

Până în prezent, țara noastră a recepționat 2.330.880 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 743.956 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației. Chiar dacă ține cont că jumătate din dozele folosite sunt rezervate pentru rapel, avem totuși aproape un milion de doze nefolosite.

Importurile continuă. 108.000 doze de vaccin Vaxzevria vor ajunge mâine, 24 mai a.c., la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Țara care a renunțat la AstraZeneca

Danemarca este prima ţară din Europa care a renunțat la vaccinul produs de AstraZeneca, după ce s-au înregistrat două cazuri de tromboză gravă, inclusiv un deces la persoanele imunizate cu AstraZeneca.

Danemarca a anunţat că renunţă definitiv la vaccinul AstraZeneca din cauza efectelor secundare „rare, dar grave”, au anunţat, miercuri, autorităţile sanitare din această ţară, potrivit Le Figaro.

Danemarca devine, astfel, prima ţară din Europa care renunţă la vaccinul produs de AstraZeneca.

„În ciuda opiniilor autorităţii europene de reglementare şi ale OMS în favoarea utilizării acestui ser, campania de vaccinare din Danemarca continuă fără vaccinul AstraZeneca”, a declarat directorul Agenţiei Naţionale de Sănătate, Soren Brostrom.


Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Mircea Geoană ar putea fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale

Sun May 23 , 2021
Prim-vicepreşedintele Partidului Social-Democrat, Sorin Grindeanu, a afirmat că nu exclude o candidatură a lui Mircea Geoană din partea social-democraţilor pentru Preşedinţia României și a subliniat că partidul vrea să câştige toate alegerile din anul 2024. Sorin Grindeanu a fost întrebat duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, dacă […]
mircea geoana