România nu mai are bani pentru salariile profesorilor

bacalaureat profesori

România nu mai are bani pentru salariile profesorilor. Pentru ca dascălii să-și primească lefurile pe decembrie este nevoie de o rectificare bugetară, a declarat, marți, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Acesta a afirmat că ministerul pe care îl conduce are o execuţie bugetară „atât de bună” încât, în luna decembrie, dacă Guvernul nu va face o rectificare, va exista o problemă cu plata salariilor angajaţilor din sistem.

El a susţinut că, pentru a plăti salariile, „îţi trebuie rectificare bugetară pe care o face doar un guvern stabil”.

„Ca minister, avem execuţie de 50% pe primul semestru, deci am fost exact în grafic, cât am planificat, şi, din păcate, avem o execuţie mai mare în cel de-al doilea semestru. Este o execuţie atât de bună încât, în luna decembrie, dacă nu vom avea o rectificare, vom avea o problemă cu plata salariilor. Şi nu vom avea o rectificare dacă nu vom avea un guvern capabil să dea o rectificare, adică nu interimar. Iată legătura cu politica. Ca să plăteşti salariile îţi trebuie rectificare bugetară, pe care o face doar un guvern stabil”, a declarat ministrul Educaţiei, marţi seară, în emisiunea moderată de Florin Călinescu la Prima Tv.

Sorin Cîmpeanu a adăugat că anul acesta sistemul de educaţie a primit cea mai mare finanţare din ultimii 30 de ani. A precizat totuși că este vorba despre ”valoarea relativă”, nu ca procent din PIB.

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.