România, pe ruta migrației ilegale. Minori din Afganistan, fără acte, prinși în drumul spre Germania

Ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă au depistat două grupuri formate din cinci cetăţeni afgani care au încercat să treacă fraudulos frontiera de stat în România, ascunși în semiremorca unui automărfar, respectiv pe jos, din Republica Bulgaria.

În data de 30.03.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă, județul Constanța, au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocamion cu semiremorcă, înmatriculat în R. Moldova, la volanul căruia se afla un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 56 de ani. Autocamionul era încărcat cu mobilă, textile şi accesorii bucătărie din Turcia pentru R. Moldova.

În urma controlului fizic asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au observat o tăietură în prelata semiremorcii. Continuând controlul cu aparatura specifică din dotare (sonda CO2 şi MicroSearch aparat care detectează bătăile inimii), au fost descoperite două persoane de sex masculin, cu vârste de 15 respectiv 16 ani, care au declarat că sunt cetăţeni afgani.

Din declarațiile acestora a reieșit că intenționau să ajungă în Germania urcându-se în semiremorcă prin tăierea prelatei acesteia, iar şoferul nu ştia că ei se află acolo.

De asemenea, tot ieri, la aceeaşi structură, poliţiştii de frontieră aflaţi în misiune, au identificat, pe raza localităţii Negru Vodă, trei persoane de sex masculin, toţi în vârstă de 16 ani, fără documente de identitate, care au declarat că sunt cetăţeni afgani.

Cele trei persoane au fost conduse la sediul sectorului, pentru continuarea verificărilor. În urma cercetărilor a reieşit faptul că, cei trei au trecut ilegal frontiera dinspre R. Bulgaria spre România, pe jos, cu intenţia de a ajunge în Germania.

Tot ieri, dar în celălalt capăt al țării, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii anvelope, pe ruta România-Italia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, cincisprezece cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt unsprezece cetăţeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani, trei cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani, și un cetățean din Myanmar, în vârstă de 17 ani.

De asemenea, la Punctele de Trecere a Frontierei Nădlac I și Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit pentru trei ansambluri rutiere conduse de un cetăţean turc, un cetățean bulgar şi un român, care transportau piese de mobilier, apă minerală și sodă caustică pentru diferite societăţi din Olanda, Polonia şi Italia.

În urma controlului efectuat asupra mijloacelor de transport au descoperit, în interiorul compartimentului de marfă, paisprezece cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt treisprezece cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani și un cetățean din Pakistan în vârstă de 16 ani, solicitanți de azil pe teritoriul României.

În data de 29.03.2021, în jurul orei 15.10, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto pe ruta Turcia-Norvegia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi în compartimentul pentru marfă, nouă cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt  opt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 de ani și un cetățean din Pakistan în vârstă de 18 ani, toți solicitanţi de azil în România.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra a patru ansambluri rutiere conduse de doi cetăţeni bulgari, un cetățean turc și un grec. Şoferii transportau diferite bunuri (utilaje industriale, role de vată de sticlă, piese auto) pentru societăţi din Marea Britanie, Germania și Belgia.

În urma controalelor efectuate asupra mijloacelor de transport au fost descoperiţi, ascunşi în interiorul compartimentelor de marfă, nouăsprezece cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 29 de ani, solicitanți de azil în România.

În aceeași zi, o patrulă  a poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac a depistat în dreptul terminalulului destinat transportului de marfă, aflat pe sensul de ieșire al Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, la aproximativ 50 de  m față de linia de frontieră cu Ungaria, doi  bărbaţi care încercau să treacă frontiera în ţara vecină. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că sunt cetăţeni din Maroc, în vârstă de 28, respectiv 35 de ani.

În cauze se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, faţă de cetăţenii afgani. Cele cinci persoane au fost preluate de către autoritățile de frontieră bulgare, prin Punctul de Trecerea Frontierei Negru Vodă, în baza Acordului de readmisie între România și Republica Bulgaria.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Se oprește apa în localitățile Dumbrăveni, Olteni și Furnica

Wed Mar 31 , 2021
Pentru realizarea operațiunilor periodice de întreținere a rezervoarelor de înmagazinare apă potabilă de la nivelul stațiilor de pompare din localitățile Dumbrăveni, Furnica și Olteni, RAJA SA Constanţa întrerupe furnizarea apei potabile vineri, 02 aprilie 2021, în intervalul orar 08.00 – 16.00. Vor fi afectați toți consumatorii din localitațile Dumbrăveni, Furnica […]
localitatea furnica