România preia președinția Consiliului Uniunii Europene. Prioritățile sale: bugetul UE, Brexit-ul și migrația

comisia europeana

România va prelua, începând de mâine, pentru o perioadă de șase luni, președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Pentru marcarea acestui eveniment, pe fațada Palatului Victoria vor fi proiectate steagurile României și Uniunii Europene, precum și logo-ul oficial al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Elementele vizuale vor fi proiectate pe clădirea sediului Guvernului în această noapte, în intervalul orar 19.00 – 3.00. 

În acest mandat, am încredere că România are forța și pregătirea necesare să faciliteze dialogul asupra unor dosare extrem de importante pentru viața de zi cu zi a cetățenilor români și europeni: definirea bugetului Uniunii Europene post-2020, funcționarea Pieței Unice Europene și competitivitatea industriei europene, viitorul Uniunii Europene post – Brexit, aspecte legate de drepturile sociale, de agenda de securitate internă, lupta împotriva terorismului, gestionarea provocărilor determinate de migrație. Motto-ul președinției – <Coeziunea, o valoare comună europeană>, dovedește determinarea noastră de a contribui la  menținerea unității, coeziunii și solidarității, elemente fundamentale la nivel european”, a subliniat premierul Viorica Dăncilă.  

Postări recente

One comment

  • sa dea Domnul sa o ducem pina la capat si sa nu ne facem de ris Personal cred ca viorica nu va rata ocazia si v-a da recital de incopetenta si penibil si asta nu ca vrea dar asta poate !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.