România preia președinția Consiliului Uniunii Europene. Prioritățile sale: bugetul UE, Brexit-ul și migrația

comisia europeana

România va prelua, începând de mâine, pentru o perioadă de șase luni, președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Pentru marcarea acestui eveniment, pe fațada Palatului Victoria vor fi proiectate steagurile României și Uniunii Europene, precum și logo-ul oficial al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Elementele vizuale vor fi proiectate pe clădirea sediului Guvernului în această noapte, în intervalul orar 19.00 – 3.00. 

În acest mandat, am încredere că România are forța și pregătirea necesare să faciliteze dialogul asupra unor dosare extrem de importante pentru viața de zi cu zi a cetățenilor români și europeni: definirea bugetului Uniunii Europene post-2020, funcționarea Pieței Unice Europene și competitivitatea industriei europene, viitorul Uniunii Europene post – Brexit, aspecte legate de drepturile sociale, de agenda de securitate internă, lupta împotriva terorismului, gestionarea provocărilor determinate de migrație. Motto-ul președinției – <Coeziunea, o valoare comună europeană>, dovedește determinarea noastră de a contribui la  menținerea unității, coeziunii și solidarității, elemente fundamentale la nivel european”, a subliniat premierul Viorica Dăncilă.  

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “România preia președinția Consiliului Uniunii Europene. Prioritățile sale: bugetul UE, Brexit-ul și migrația

  1. sa dea Domnul sa o ducem pina la capat si sa nu ne facem de ris Personal cred ca viorica nu va rata ocazia si v-a da recital de incopetenta si penibil si asta nu ca vrea dar asta poate !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Salarii mai MARI pentru parlamentari. Bugetarii se pregătesc de proteste

Mon Dec 31 , 2018
Salariile și indemnizațiile parlamentarilor și membrilor guvernului se majorează, de la 1 ianuarie, în timp ce veniturile celorlalți bugetari îngheață și nici orele suplimentare nu se mai plătesc. Sindicaliștii amenință cu proteste la începutul anului. „Începând cu 1 ianuarie 2019, indemnizațiile parlamentarilor și ale membrilor guvernului se vor majora ca […]