România: se poate plajă pe cearșaf, dar distanțarea este obligatorie. Bulgaria elimină toate restricțiile

plaja

Anul acesta se va putea face plajă pe cearșaf, dar cu unele condiții. Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunţat că în cadrul şedinţei de Guvern de joi a fost modificată Hotărârea de Guvern 394/2020, pentru a permite accesul pe plajă şi în cazul persoanelor care nu folosesc şezlonguri.

„Acest acces pe plajă a fost reglementat prin Hotărârea Guvernului 394/2020, în ceea ce priveşte plajele amenajate cu şezlonguri. Pentru a pune în acord aceste prevederi cu reglementările legale care stipulează accesul liber pe plajă în proporţie de 30% pentru persoanele care nu folosesc şezlonguri a fost adoptat un proiect de hotărâre pentru modificarea anexei 3 la Hotărârea 394/2020, astfel încât să fie permis accesul pe plajă şi persoanelor care nu sunt, practic, în cadrul plajelor amenajate cu şezlonguri. Popular spus, pentru cei care doresc să facă plajă la marginea mării fără şezlonguri. Aceste persoane vor trebui să respecte aceleaşi reguli de distanţare socială şi reguli impuse, precum cele pentru persoanele care fac plajă pe şezlonguri”, a precizat Dancă, la finalul şedinţei de Guvern.

Pe 29 mai, premierul Ludovic Orban anunţa că se va veni cu o nouă completare în ceea ce priveşte măsura legată de accesul pe plajă, în sensul de a permite şi prezenţa turiştilor cu cearşaf sau prosop.

„În Hotărârea de Guvern pe care am dat-o privitor la deschiderea plajelor, acolo, într-adevăr am specificat că pe plajele amenajate – pe plajele amenajate, menţionez – accesul se face cu şezlonguri care trebuie să fie la 2 metri (distanţă unul de altul – n.r.). Aici o să facem o revenire pentru că asta nu înseamnă că interzicem ca pe o anumită suprafaţă dintr-o plajă amenajată oamenii care nu au resurse financiare să-şi achiziţioneze şezlongul cu cât e, 8 – 10 lei, să poată să vină cu prosopul, cu cearşaful”, a explicat Ludovic Orban.

Bulgaria elimină toate restricțiile

Măsura ar putea să nu fie însă foarte atrăgătoare pentru turiști, ținând cont că țările vecine, care au prețuri mult mai mici, elimină toate restricțiile.

De ce ar alege un turist străin să vină în Mamaia Sat, la hotelul lui Murad, decât să se ducă în Grecia, unde îl costă de trei ori mai puțin?

Bulgaria va elimina toate restricţiile impuse în urma pandemiei de COVID-19 începând din 15 iunie, inclusiv purtarea obligatorie a măştilor de protecţie în spaţiile publice închise, a informat joi guvernul de la Sofia, potrivit DPA. Grupul de lucru responsabil pentru răspunsul la pandemia de coronavirus, înfiinţat în urmă cu 100 de zile, îşi va continua activitatea, însă nu va mai ţine o conferinţă de presă zilnică, scrie agerpres.ro.

„Aceste briefinguri constante ale grupului de lucru creează un sentiment de nelinişte”, a declarat joi premierul bulgar Boiko Borisov în cadrul ultimei conferinţe de presă a grupului de lucru. „Trebuie să învăţăm să trăim cu virusul”, a adăugat el.

Spălarea mâinilor şi distanţarea socială voluntară sunt în continuare recomandate de către autorităţi.

În Bulgaria, o stare de urgenţă din cauza pandemiei de coronavirus a fost declarată la 13 martie şi a durat două luni. A urmat ceea ce guvernul a descris drept o „situaţie epidemică excepţională”, care se va încheia la 14 iunie, împreună cu restricţiile.

Bulgaria nu a fost afectată de epidemia de COVID-19 la fel de sever ca vecinele sale vest-europene. Această ţară cu o populaţie de circa 7 milioane de locuitori înregistrase până joi circa 2.585 de cazuri de COVID-19, dintre care 147 soldate cu decese.

În prezent, numărul de cazuri noi a scăzut, iar numărul de recuperări este în creştere, a declarat şeful grupului de lucru, Ventsislav Mutafchiyski, adăugând că acum circa 10 persoane mor ca urmare a virusului pe săptămână.

Bulgaria a eliminat deja o mare parte din restricţiile impuse ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Călătorii din mai multe state UE au voie să intre în Bulgaria fără să fie plasaţi în carantină începând din 1 iunie, iar restaurantele, muzeele, bibliotecile, cinematografele, studiourile de fitness şi centrele comerciale au fost redeschise, cu respectarea unor măsuri stricte de igienă şi distanţare socială.

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Strada Ionel Perlea din cartierul Compozitorilor este construită de la zero

vin iun. 5 , 2020
Programul de investiții în amenajarea carosabilului pe care Primăria Municipiului Constanța îl implementează în cartierul Compozitorilor cuprinde tot mai multe străzi. După ce săptămâna trecută a fost turnat asfalt pe strada Haricleea Darclée, echipele SC Confort Urbal SRL intervin pe strada Ionel Perlea. Terenul este săpat, în etapa premergătoare asfaltării. […]
strada Ionel Perlea (6)

V-ar putea interesa și: