România și America au organizat primul exercițiu de apărare chimică, radiologică și NUCLEARĂ

Ambasada Statelor Unite ale Americii a organizat pe 15 noiembrie 2018 primul exercițiu comun de apărare chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRN), în colaborare cu forțele de securitate și intervenție din România. 

Conceput pentru a testa capacitatea de intervenție și de coordonare după un atac simulat, exercițiul a implicat echipele specializate din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și Brigăzii Antiteroriste a Serviciului Român de Informații. Scenariul a evidențiat rolul agențiilor partenere din România în planificarea, răspunsul și limitarea consecințelor unui incident de natură CBRN.

 

„Acest eveniment reprezintă încununarea unui parteneriat de mai mulți ani între autoritățile române și Ambasada SUA, cu scopul de a îmbunătăți abilitățile României de a reduce amenințările reprezentate de armele de distrugere în masă. De peste 15 ani, Agenția de Reducere a Amenințărilor în Domeniul Apărării (DTRA) din cadrul Departamentului american al Apărării sprijină România în derularea unor programe de pregătire și asistență, pentru a perfecționa cunoștințele în domeniul prevenirii, detecției, interdicției și investigării incidentelor cu arme nucleare, biologice și chimice sau cu alte materiale. DTRA a oferit recent sprijin financiar, printr-o donație semnificativă de echipamente specializate de protecție, detecție, monitorizare și decontaminare, către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General al Poliției Române”, au precizat reprezentanții Ambasadei SUA în România.

În valoare de peste 380.000 de dolari, echipamentele vor contribui la buna desfășurare în România a misiunilor de primă intervenție și a celor investigative.

 

 

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Bogdan Huțucă, PNL: „Ministrul Culturii avizează distrugerea istoriei Constanței”

Fri Nov 16 , 2018
  Deputatul Bogdan Huțucă, președinte al Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, a adresat o interpelare ministrului Culturii, George Ivașcu, privind avizarea de către acesta a unei construcții, la Constanța, chiar peste un sit arheologic de o mare importanță nu doar pentru oraș, ci pentru întreaga țară. Prin semnătura ministrului […]
bogdan huțuca