România urâtă care se ridică din groapa trecutului, democrația și clătitele

Când eram copil, Colosseumul din Roma, muzeul Luvru și turnul Eiffel, canalele din Amsterdam, munții impresionați din Elveția, Big Ben-ul și centrul istoric al Londrei, ca să dau doar câteva exemple, ar fi putut să fie la fel de bine pe altă planetă.

Probabil că puțini își imaginau, înainte de 1989, că vom putea să vedem aceste obiective în timpul vieții. Să călătorim liber, să avem bani să o facem.

Ieri, de 9 mai, Ziua Europei, ar fi trebuit să ne amintim cât de mult am câștigat.

Să conștientizăm că România a beneficiat de fonduri europene în valoare de 379.426 de euro pe oră de la aderarea la UE. În fiecare oră din cei peste 16 ani de la aderare.

Azi, de 10 mai, ar fi trebuit să ne amintim de începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat și încoronarea primului rege al țării. Trei momente care au definit România modernă.

În schimb, azi am văzut oameni scandând, ca în urmă cu peste 30 de ani, „Nu ne vindem țara.” Am văzut cum vălul furiei acoperă mulțimi întregi, scandal în Parlament, acuzații, critici, bătăi. O Românie urâtă pe care o credeam definitiv lăsată în urmă, dar care, iată, se zbate să iasă din groapă.

„Când cineva bate la uşa mea, dimineaţa la ora şase, şi văd că e lăptarul meu, atunci ştiu că trăiesc într-o democraţie.”, spunea Winston Churchill.

Azi dimineață am mâncat clătite făcute de fiică-mea, iar asta îmi spune că încă trăim într-o democrație, dar de mâine sau din 2024 s-ar putea să nu mai fie așa.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Partidul Social Democrat extinde reprezentarea femeilor în toate funcțiile politice

mie mai 10 , 2023
Partidul Social Democrat extinde reprezentarea femeilor în toate funcțiile politice, a anunțat deputata PSD Cristina Dumitrache. Aceasta a semnat ieri, alături de președintele Marcel Ciolacu și de toate colegele deputat și senator din PSD, amendamentele prin care devine obligatoriu ca la toate tipurile de alegeri politice din România, minimum 30% […]
psd

V-ar putea interesa și: