România va avea prea puțin vaccin anti covid

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că, în perioada următoare, România va avea prea puțin vaccin anti covid. Este o problemă cu care se confruntă tot globul.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că, în perioada următoare, România va avea prea puțin vaccin anti covid. Este o problemă cu care se confruntă tot globul.

„Peste o săptămână de acum încolo putem să ne întâlnim şi o să vorbim de cu totul alt tip de probleme. Nu o să vorbim despre oameni care nu vor să se vaccineze, ci o să vorbim despre cantitatea prea mică de vaccin. Nu am nici cea mai mică îndoială că principala problemă pe care o să o avem în perioada următoare este cantitatea mică de vaccin. Şi trebuie să spunem, nu România are o cantitate mică de vaccin, ci toată lumea asta mare”, a afirmat Vlad Voiculescu, joi seară, la TVR.

Ministrul a menţionat că există în prezent un stoc şi va exista tot timpul un stoc de vaccin, care este păstrat pentru rapel.

Vlad Voiculescu a menţionat că România va primi săptămânal 180.000 de doze de vaccin şi că nu îşi pune problema că România nu are capacitatea de administra această cantitate.

El a afirmat că dozele de la cei doi mari producători care au vaccinuri aprobate în Uniunea Europeană vor veni în paralel în ţară, exprimându-şi speranţa că şi alte vaccinuri vor primi avizul pentru a fi puse pe piaţă.

Ministrul Sănătăţii crede că se va ajunge la un grad ridicat de imunizare „mai devreme sau mai târziu” şi apreciază că, pe măsură ce vor vedea în jurul lor cunoştinţe care s-au vaccinat şi cărora nu li s-a întâmplat nimic rău, unii dintre cei care iniţial au afirmat că refuză imunizarea se vor răzgândi în această privinţă.

Voiculescu a precizat că România a început să vaccineze şase persoane dintr-o doză de vaccin de la Pfizer, iar faptul că s-au administrat doar pentru cinci persoane a fost „o chestiune de reglementare”.

Voiculescu spune că România va păstra tot timpul un stoc de vaccin pentru cei care au nevoie de rapel.


Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.