România va contribuit cu 3 milioane dolari la susţinerea Muzeului Victimelor Comunismului din Washington

Muzeul Victimelor Comunismului din Washington DC. Sursă foto: Facebook

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea privind plata unei contribuţii financiare voluntare a României pentru susţinerea Muzeului Victimelor Comunismului din Washington DC.

„Prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Afacerilor Externe, se aprobă plata contribuţiei financiare voluntare a României pentru susţinerea construirii Muzeului Victimelor Comunismului din Washington DC, reprezentând echivalentul în lei a 3.000.000 de dolari americani. Contribuţia financiară se acordă într-o tranşă unică. Contribuţia se va calcula pe baza cursului de schimb leu/dolar american, la data efectuării plăţii”, prevede legea.

Contribuţia este destinată construirii Muzeului Victimelor Comunismului din Washington DC, precum şi dotării secţiei care prezintă victimele regimului comunist din România.

„La solicitarea Muzeului Victimelor Comunismului din Washington DC, Ministerul de Externe, Academia Română, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii şi alte instituţii ale statului român pot pune la dispoziţie informaţii, în scopul unei bune reprezentări a victimelor comunismului din România”, arată actul normativ


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Tatăl vitreg al Cătălinei Ponor, condamnat la închisoare cu suspendare după ce a lovit doi polițiști locali

mar ian. 10 , 2023
Tatăl vitreg al gimnastei constănțence Cătălina Ponor a fost condamnat la 1 an şi 3 luni închisoare cu suspendare, pentru ultraj. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. În 6 martie Florin Bărbăscu a vrut să intre pe strada care ducea la sala de sport pe care […]

V-ar putea interesa și: