Românii care ies la pensie vor avea mai mulți bani datorită lui Bogdan Huțucă

Românii care ies la pensie vor avea mai mulți bani datorită lui Bogdan Huțucă

Deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, a reușit să treacă recent un proiect de lege care va aduce mai mulți bani celor care ies la pensie.

Proiectul vizează toți românii care cotizează la sistemele de pensii private numite Pilonul II, III și IV.

„De acum înainte, impozitul se va aplica doar pe câștigul net obținut de cetățeni ca rezultat al plasamentelor făcute de fondurile de pensii administrate privat pe piețele financiare.

Nu se vor mai impozita contribuțiile acumulate de-a lungul timpului în aceste fonduri. Impozitul vizează deci doar partea de fructificare a sumelor economisite în fondurile de pensii, nu și sumele economisite.”, a explicat acesta.

Astfel, un român care a cotizat cu 100.000 de lei pe parcursul vieţii sale active la un fond de pensii (Pilon II, Pilon III sau Pilon IV), iar la vârsta de pensionare are acumulaţi 110.000 de lei în cont, adică suma cotizată plus randamentul obţinut de admi­nistrator, atunci acesta va plăti impozit pe venit pe suma de 10.000 de lei, respectiv pe câştigul admi­nistratorului, adică 1.000 de lei, potrivit unor modificări ale Camerei Deputaţilor şi care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024. Până atunci, impozitul se plătește pe suma totală de 110.000 de lei.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Românii care ies la pensie vor avea mai mulți bani datorită lui Bogdan Huțucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Singurătatea unui copil ucrainean

sâm oct. 22 , 2022
Aud mulți oameni supărați că refugiații ucraineni care vin în Constanța sunt ajutați de statul român. Unii dintre critici sunt troli, nu-i bag în seamă, alții sunt oameni care au o problemă cu faptul că ucraineni au mașini scumpe. Haideți să vă spun cum decurge ziua unui copil din Ucraina. […]

V-ar putea interesa și: