Românii plătesc unul dintre cele mai mari prețuri din Europa pentru electricitate

Agenția Internațională de Energie a creat pe site-ul propriu posibilitatea să vedem cât costă energie în mai multe țări de pe glob. De asemenea, putem vedea care este consumul de energie al unei țări, dar și cât la sută din total este produs din surse regenerabile.

Am realizat o comparație între zece țări în ceea ce privește prețul electricității. România, cu 424,98 euro per MWh în perioada 21 iulie – 20 august 2022, se situează peste țări precum Austria, Elveția, Cehia, Germania, Grecia, Bulgaria, Olanda și mult peste Turcia. Plătesc mai mult decât noi Ungaria și Franța, de pildă.

Prețul electricității în 10 țări, în perioada 21 iulie – 20 august 2022. Sursa: IEA.org

În clasamentul consumului însă, România este la coadă. Consumăm 0,32 GW/un milion de oameni, adică jumătate mai puțin decât majoritatea țărilor din vestul Europei. Chiar și decât Bulgaria, care este la cota 0,57.

Stăm mai bine însă în ceea ce privește procentul de energie produsă din surse regenerabile din totalul energiei consumate. România produce 35,03% din surse regenerabile, față de 28,18% – Italia, 15,95% – Ungaria, 14,68% – Bulgaria.

Puteți consulta direct datele pe site-ul IEA.org. Click AICI.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ce reguli trebuie să respectați pe plaja din Eforie

sâm aug. 20 , 2022
Activitatea de de salvare acvatică desfăşurată prin serviciul de salvamar şi prin posturile de prim ajutor pe plajă este destinată salvării vieţii oamenilor. Utilizarea nejustificată a serviciilor de salvare acvatică (pentru căutarea în apă a unei persoane presupus dispărută – care de fapt se răcoreşte la terasă a anunţa în […]

V-ar putea interesa și: