Românii repatriați care au stat în carantină în Constanța încep să plece spre casă

Autocarele își așteaptă călătorii în fața hotelului Flora din Mamaia

Românii repatriați care au stat în carantină în Constanța încep să plece spre casă.

Sâmbătă dimineață, zeci de persoane, care au trecut prin perioada de 14 zile de carantină, au părăsit județul. În fața hotelului Flora se aflau trei autocare, pregătite să-i ducă spre localitățile de domiciliu.

Se apropie ziua plecării și pentru românii care au venit din Italia și au stat în carantină la sanatoriul balnear din Techirghiol.

„Primii români vor pleca de aici pe 7 aprilie”, a precizat primarul localității, Iulian Soceanu, într-o intervenție telefonică în emisiunea „Realitatea locală” de la Dobrogea TV.

Cei mai mulți dintre aceștia au lucrat în industria ospitalității, în Italia. Mulți dintre ei aveau nevoie și de tratament medical. 12 persoane au fost depistate pozitiv pentru virisul Covid-19.

Intervenția primarului din Techirghiol poate fi urmărită în a doua parte a emisiunii (de la minutul 43.00)

Inițial, circa 1.500 de români ar fi trebuit să ajungă în județul Constanța din zone roșii, pentru a sta în carantină. În cele din urmă, după ce au ajuns 600, s-a luat decizia ca aceștia să fie transportați direct spre localitățile de domiciliu.

Articole similare:

Prefectul Constanței despre cei 1.500 de români care vin din Italia în Constanța: „Îi vom salva pe frații noștri!”

Țuțuianu a luat foc: „1.500 de români din Italia vor fi carantinați în Constanța. JUDEȚUL, EXPUS ÎN MOD IRESPONSABIL DE CĂTRE PREFECT!”


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.