Românii sunt sufocați de facturile mari la energie. Ministrul cere Protecției Consumatorilor „să intre peste furnizorii respectivi și să verifice”

Românii sunt sufocați de facturile mari la energie. Ministrul cere Protecției Consumatorilor „să intre pentru furnizorii respectivi și să verifice”

Mulți români au primit facturi foarte mari la energie. Ministrul Energiei, Virgil Popescu a declarat, luni, la Parlament, referitor la cazurile de persoane care au primit facturi mari la energie electrică, că face un apel către ANRE să îşi facă treaba şi că la persoane fizice, poate inclusiv Protecţia Consumatorilor ar trebui să intre peste furnizorii respectivi.

„Fac un apel, cum am făcut şi în luna ianuarie, ANRE să îşi facă treaba, să supravegheze piaţa şi să controleze piaţa iar la persoane fizice, poate inclusiv Protecţia Consumatorilor să intre peste furnizorii respectivi şi să verifice aceste lucru”, a spus ministrul Energiei.

Despre afirmaţia furnizorilor că facturile mari sunt din cauza ordonanţei de urgenţă, ministrul a spus că furnizorii se află în prezent în discuţii în comisiile parlamentare şi este convins că se vor face corecţii în Parlament, cu acordul coaliţiei.

Virgil Popescu a fost întrebat dacă această ordonanţa încurajează consumatorii să reducă consumul de energie, el arătând că „orice cetăţean care ştie că plăteşte mai puţin (..) dacă în loc de 300 de kw, consumă 250 şi plăteşte mai puţin e clar că este încurajat”.

„Trebuie găsită şi o modalitate de bonificaţie”, a mai afirmat Popescu.

Vă recomandăm și:


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Românii sunt sufocați de facturile mari la energie. Ministrul cere Protecției Consumatorilor „să intre peste furnizorii respectivi și să verifice”

  1. Gresit .DNA si Parchetul general sa intre pe urmele tradatorilor de tara care au externalizat resursele ,a celor dela ANRE care au facut jocurile firmelor de furnizare ….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Trei taximetriști au dat banii înapoi clienților și au plătit și amenzi de câte o mie de lei VIDEO

lun sept. 19 , 2022
Zilele trecute, în timpul executării misiunilor de patrulare, polițiștii locali din Constanța au depistat 3 taximetriști care nu aveau în funcțiune aparatul de taxare, deși aveau clienți. Aceștia au fost puși să restituie sumele încasate clienților și au fost sancționați cu 1.000 de lei fiecare, conform Legii 38/2003 privind transportul […]

V-ar putea interesa și: