Rompetrol Rafinare, amendată pentru că poluează de trei luni aerul cu oxizi de azot

Rompetrol-Rafinare-Petromidia

Rompetrol Rafinare a fost amendată de Garda de Mediu Constanţa cu 100.000 de lei. Motivul: nu a luat măsuri pentru a preveni poluarea aerului. În ultimele trei luni au fost înregistrate depăşiri la indicatorul NOx.

Garda de Mediu Constanţa a transmis că a fost făcut un control la Rompetrol Rafinare. 

„Urmare a controlului planificat derulat în această perioadă la societatea Rompetrol Rafinare SA, s-a constatat că operatorul nu a respectat obligaţia legală de a lua toate măsurile necesare în ceea ce priveşte exploatarea instalaţiilor, pentru prevenirea poluării aerului. În fapt, analizorul online care monitorizează în regim continuu indicatorii la sursele de emisie, amplasat la instalaţia de cracare catalitică, a înregistrat depăşiri la indicatorul NOx în ultimele trei luni, faţă de valoarea limită de emisie prevazută prin autorizaţia integrată de mediu”, a precizat Garda de Mediu Constanţa. 

Sursa citată a menţionat că din cauza acestor nereguli Rompetrol Rafinare a fost amendată cu 100.000 de lei, fiind impuse şi măsuri de remediere a deficienţelor.

NOx este un termen generic pentru oxizii de azot: monoxidul de azot — NO și dioxidul de azot — NO2. Ei sunt produși în timpul procesului de ardere, în special la temperaturi ridicate.

V-ar putea interesa și: Evoluție financiară spectaculoasă la Rompetrol: cum a trecut de la pierdere la profit în decursul a câteva luni
One thought on “Rompetrol Rafinare, amendată pentru că poluează de trei luni aerul cu oxizi de azot

  1. De trei luni? De doi ani! Si nu numai Rompetrolul! Toata lumea stie in ce hal miroase la Far si Cora de la Oil Terminal! Suntem pe primul loc in Romania( statistic vorbind) la nr cazurilor de cancer! Asta ce ne spune?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Cadastru și carte funciară gratuite pentru locuitorii din Lumina

Fri Nov 18 , 2022
Reprezentanții OCPI Constanța s-au întâlnit marți, 15.11.2022 la sediul Primăriei Comunei Lumina  cu autoritățile locale, cetățenii, precum și prestatorul lucrărilor de înregistrare sistematică a proprietăților în vederea distribuirii materialelor de informare și promovare,  în cadrul Campaniei naționale de informare și conștientizare aferentă Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a […]

V-ar putea interesa și: