Rompetrol Rafinare, profit net de 58,3 milioane dolari în semestrul I

Rompetrol-Rafinare-Petromidia

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International, a înregistrat, în primul semestru din acest an, indicatori financiari în creștere, pe fondul evoluțiilor cotațiilor internaționale la materiile prime (țiței, componente bio, etc.) și produse petroliere, dar și a marjelor de rafinare.

„În prima jumătate a anului, compania noastră a avut un rol important în stabilitatea aprovizionării cu carburanți a clienților din România și regiune, în ciuda influențelor generate de situația din regiunea Mării Negre. Continuarea programului de investiții, finalizarea lucrărilor programate de revizie în termenul estimat, alinierea rapidă a producției la cererea de produse petroliere, concentrarea pe continua îmbunătățire a fluxurilor operaționale și a costurilor de producție au susținut atingerea acestor rezultate pozitive, în condiții de maximă siguranță, performanță și protecție a mediului”, a declarat Felix Crudu-Tesloveanu, Directorul General al Rompetrol Rafinare.

Astfel, în perioada ianuarie – iunie 2022, compania a înregistrat o cifră de afaceri brută de aproape 3 miliarde de dolari, un profit operațional (EBITDA) de circa 174 de milioane de dolari și un rezultat net pozitiv de 58,3 milioane de dolari.

Rezultatele financiare au fost influențate semnificativ de volatilitatea din piață, dar și de o cerere locală și regională de produse petroliere în creștere (agricultură și transporturi), factori care au determinat niveluri record ale marjelor de rafinare. Marja europeană de rafinare a crescut cu 302,2 USD/MT în trimestrul II 2022, comparativ cu trimestrul II 2021 și s-a situat la un nivel mediu de 303,9 USD/MT. Semestrial, creșterea a fost ponderată de nivelurile mai scăzute din primul trimestru al anului, astfel că marja europeană a fost la un nivel mediu de 188,9 USD/MT.

Rompetrol Rafinare a fost, și în prima parte a anului, un contribuabil important la bugetul de stat al României, cu un aport de 347 de milioane de dolari în al doilea trimestru al anului și peste 696 de milioane de dolari în primul semestru din 2022.

Acționarii semnificativi ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International (54,63% – direct și indirect) și Statul Român prin Ministerul Energiei (44,7%).

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

EXCLUSIV Delfinariul plătește 40% din încasări unei firme recent înființate din Ilfov pentru spectacolele cu delfinii ucraineni și români DOCUMENT

Fri Aug 12 , 2022
Patru delfini salvați din Ucraina au ajuns, anul acesta, la Delfinariul din Constanța, care aparține de Consiliul Județean. Partea română va plăti unei firme nou înființate din Voluntari 40% din încasări pentru reprezentațiile acestora. Reprezentanții la care participă împreună cu cei doi delfini ai Complexului Muzeal de Științe ale Naturii. […]