Rompetrol susține filmul lui Toma Enache despre George Enescu

Theodora Sandu si Mircea Dragoman, actorii din rolurile principale. FOTO Mihail Oprescu

Rompetrol a anunțat că susține producția unui film despre George Enescu, regizat de constănțeanul Toma Enache.

„Enescu – geniul și prințesa” va fi lansat în toamna anului 2023 și își propune să prezinte publicului cinefil caracterul și personalitatea creatoare a compozitorului român.

George Enescu a avut nu numai o carieră fascinantă, dar și o poveste de viață remarcabilă. Deși pare greu de crezut, nimeni până acum nu a realizat un lung metraj despre acest geniu universal. Toma Enache repară greșeala și lucrează la filmul „Enescu – geniul și prințesa”.

În emisiunea „Punctul pe i”, difuzată de Tomis TV, aceasta a vorbit despre motivele care l-au îndemnat să facă un film despre George Enescu, stadiul proiectului, dar și despre cum putem să dăm și noi o mână de ajutor.

„George Enescu merită nu numai un film artistic, ci 10. Pe lângă faptul că a fost un copil minune, un compozitor genial, un pianist și un violonist remarcabil, are o poveste de viață fabuloasă. Vorbim în film și despre bunătatea și generozitatea lui, despre relația de prietenie discipol – maestru cu Yehudi Menuhin, de când la cunoscut, la 10 – 12 ani, până când Enescu a murit și chiar după.”, a spus Toma Enache.

Detalii despre film puteți afla din articolul de mai jos.

Toma Enache, premiat internaţional pentru filmul „Între chin şi amin”, a luat recent Marele premiu pentru regie la South Europe International Film Festival şi Premiul pentru cel mai bun film şi Cea mai bună muzică la Festivalul de Film Independent de la Viena.

De 13 ani, Rompetrol este partener principal al Festivalului și Concursului George Enescu.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Erasmus + la Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu" Năvodari. Cucerind viitorul, cu pași verzi, spre Ankara

Mon Oct 17 , 2022
O primă mobilitate în proiectul Erasmus + ”To a Sustainable future with green steps ” proiect ce se va  desfășura în perioada mai 2022 – ianuarie 2024 a fost, de fapt, o premieră pentru liceul nostru, fiind prima plecare alături de elevi. Scopul  principal al proiectului este conștientizarea de către […]