Rompetrol va pregăti absolvenți de liceu și studenți la Petromidia, unde în iulie au murit trei angajați în urma unei explozii

Explozia de la Petromidia

KMG International (Rompetrol) a lansat astăzi a XXI-a ediție a programului „Pregătit pentru Carieră”, care se va desfășura în perioada 1 septembrie – 31 octombrie. În acest an, 49 de tineri selectați în urma unor procese de recrutare complexe, vor participa la programele de pregătire.

Cei 49 de absolvenți și studenți vor trece prin toate departamentele importante din Petromidia Năvodari (rafinare, petrochimie, utilități, mentenanță, rampe și laboratoare), Vega Ploiești (rafinare, utilități, mentenanță și rampe) și Rompetrol Well Services (producție și financiar).

Reamintim că o explozie puternică a avut loc în luna iulie la rafinăria Petromidia, soldată cu trei morți. Doi angajați au murit în Germania, la puțin timp după ce reprezentanții Rompetrol au declarat că starea lor este bună.

„Procesul de recrutare a demarat în luna mai, iar dintr-un total de peste 150 de candidați, 49 de absolvenți de liceu și studenți din Constanța, București și Ploiești au fost aleși să participe la program, în baza rezultatelor obținute în testările preliminare. Tinerii vor beneficia de expertiza a peste 45 de mentori din rafinăriile Petromidia Năvodari și Vega Ploiești, dar și în cadrul Rompetrol Well Services.

Ținând cont de contextul pandemic actual, programul a fost structurat în sistem hibrid, cu o parte care urmează să se desfășoare în online (teorie, workshop-uri de dezvoltare a competențelor soft, testări) și o parte în care tinerii vor putea face vizite on-site în unitățile de producție. Pe timpul vizitelor, vor fi respectate toate normele de protecție sanitară, de distanțare socială și de siguranță, prevăzute intern în cadrul companiilor.”, au preciza reprezentanții companiei.

„Mereu am căutat, în tinerii care au făcut parte din programul de Internship, să găsim energie și entuziasm, dorință de dezvoltare, ambiție și pasiune pentru viitoarea carieră. În ultimii 20 de ani, am reușit să atragem oameni proactivi, deschiși către noi oportunități, determinați și cu capacitate ridicată de învățare, iar toate abilitățile enunțate au fost șlefuite, în timp, prin implicarea mentorilor și a colegilor mai experimentați. Suntem convinși că vom atinge, și în acest an, standardul de calitate pe care ni-l dorim, iar tinerii care au fost selectați pot ajunge adevărați profesioniști ai industriei”, a declarat Gina Cruceru, Director Resurse Umane în cadrul Grupului KMG International (Rompetrol).

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Rompetrol va pregăti absolvenți de liceu și studenți la Petromidia, unde în iulie au murit trei angajați în urma unei explozii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Cartierul din Constanța unde nu se vor mai construi blocuri între case

Wed Sep 1 , 2021
Există un cartier în Constanța unde nu se vor mai construi blocuri lângă case. Este vorba despe Veterani. Consilierii locali au aprobat în ședința Consiliului Local de ieri revocarea totală a HCLM 489/2009 și revocarea parțială a HCLM 316/2013, precum și a actelor subsecvente emise în baza acestora. Concret, în […]