Rovana Plumb nu este aptă să fie comisar european

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi nu sunt apţi pentru funcţia de comisar european.

Anunțul a fost făcut europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan citat de Mediafax. Acesta a precizat că membrii Comisiei JURI vor trimite preşedintelui PE, David Sassoli, o scrisoare prin care îl informează de decizia luată.

„Decizia finală a Comisiei Juridice a Parlamentului European este că Rovana Plumb şi candidatul maghiar, Laszlo Trocsanyi nu pot fi comisari europeni. Decizia în cazul Rovanei Plumb s-a luat cu 13 voturi pentru şi 7 voturi împotrivă. JURI va trimite o scrisoare preşedintelui Parlamentului European prin care informează că cei doi nu pot deveni membri ai Comisiei Europene. Fără avizul pozitiv al Comisiei Juridice nici măcar audierea în Comisia de specialitate nu poate avea loc. România trebuie să facă o nouă nominalizare. Avem nevoie de un comisar al României, nu de un comisar al PSD şi al Vioricăi Dăncilă”, a scris pe Facebook Mureşan.

Rovana Plumb a transmis, luni, o scrisoare Comisiei Juridice din Parlamentul Europan în care afirmă că şi-a lichidat împrumutul de 800.000 de lei, care a determinat suspendarea procedurii de desemnare a sa comisar european, oferind persoanei fizice de la care l-a luat două apartamente pe care le deţine în România. Plumb afirmă că soluţia oferită a fost imediat acceptată de către creditor, datoria urmând a fi complet stinsă până în 23 octombrie. Comisia juridică din Parlamentul European s-a reunit luni în şedinţă extraordinară pentru a discuta cazul Rovanei Plumb, nominalizată pentru postul de comisar european pentru Transporturi, după ce procedura de numire a acesteia a fost suspendată din cauza unor nereguli în declaraţia de avere, ceea ce a creat o situaţie fătă precedent pentru legislativul european.

Potrivit Digi24, Rovana Plumb a transmis o scrisoare în limba engleză Comisiei Juridice din Parlamentul European în care anunţă că şi-a achitat datoria de 800.000 de lei.

Plumb susţine că a oferit creditorului două apartamente în România, soluţia fiind imediat acceptată de către persoana fizică ce i-a împrumutat banii, bani ce au deveit donaţie pentru PSD în campania pentru europarlamentare.

Astfel, Rovana Plumb susţine că întregul credit va fi stins până în data de 23 octombrie.

UPDATE:

Sursă foto: Facebook


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primăria Constanța: „Bunicii și bunicuțele au primit dulciuri”

lun sept. 30 , 2019
Continuă seria evenimentelor dedicate seniorilor Constanței cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, a anunțat Primăria Constanța, prin intermediului unui comunicat de presă. Primăria, prin Direcția Generală de Asistență Socială, a organizat spectacolul „Alături cu inima de bunici”. „Liliana Cornilă, Denisa Ștefania Lucan, Veronica Apetri, Sebastian Gheorghiță, Iulian Bratu și […]
alimente batran primaria constanta

V-ar putea interesa și: