Rusia a reînceput să bombardeze capitala Ucrainei

Capitala Ucrainei, Kiev, a redevenit țintă pentru bombele rusești, după multe luni de acalmie. Mai multe explozii au avut loc luni dimineață aici, precum şi în oraşele Lvov (Liov), Ternopil şi Dnipro, după ce Moscova a acuzat Ucraina că a orchestrat puternica explozie ce a avariat podul-cheie care leagă Rusia şi Peninsula Crimeea, informează agenţiile de presă internaţionale, citate de Agerpres.

Radioul public ucrainean Suspilne a informat, citând serviciile de urgenţă, că exploziile de la Kiev au cauzat morţi şi răniţi, însă nu au fost prezentate cifre.

„Mai multe explozii (au avut loc) în districtul Şevcenko (Şevcenskivskii), în centrul capitalei”, a anunţat la rândul său, pe mesageria Telegram, primarul capitalei Vitali Kliciko. “Detalii mai târziu”, a adăugat el, potrivit Reuters.

Martori citaţi de agenţia de presă britanică au informat despre un nor de fum negru înălţându-se deasupra clădirilor. Un jurnalist al AFP a văzut numeroase ambulanţe în centrul Kievului, deplasându-se spre locurile unde au avut loc exploziile, iar un martor a declarat pentru Reuters că a văzut un crater uriaş în una dintre intersecţiile din centrul capitalei şi maşini total distruse, înnegrite şi acoperite de schije.

Explozii au fost raportate de asemenea la Lvov, Ternopil şi Jitomir, în vestul Ucrainei, precum şi în oraşul Dnipro din centrul acestei ţări.

Rusia renunţase la o ofensivă timpurie asupra Kievului, în faţa rezistenţei ucrainene ferme, întărită de armele livrate de Occident.

De atunci, Moscova s-a concentrat pe sudul Ucrainei şi pe Donbas, vast teritoriul din estul acestei ţări format din regiunile învecinate Lugansk şi Doneţk, desfăşurând acolo o artilerie copleşitoare, în una dintre cele mai dure lupte la sol care are loc în Europa după Al Doilea Război Mondial.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că exploziile care au avut loc luni în mai multe oraşe de pe teritoriul Ucrainei, inclusiv în capitala K

„Ei (ruşii) încearcă să ne distrugă şi să ne şteargă de pe faţa Pământului… să distrugă poporul nostru, în timp ce acesta doarme acasă în (oraşul) Zaporojie. Să ucidă oameni care se duc la muncă în Dnipro şi Kiev”, a subliniat Zelenski pe mesageria Telegram.

„Sirenele de raiduri aeriene nu contenesc pe întreg teritoriul Ucrainei. Acolo sunt atacuri cu rachete. Din păcate, acolo sunt morţi şi răniţi”, a mai spus preşedintele Ucrainei.

Foto: Twitter


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

S-au întors cerșetorii în Constanța

lun oct. 10 , 2022
Acum câțiva ani, Constanța era plină de cerșetori. Pe trotuare sau în intersecții, își cereau bani. În spatele lor, cel mai probabil, se ascundea o rețea întreagă de trafic de persoane. Fenomenul a fost stârpit la un moment dat. De ceva timp însă, a reapărut. Primăria se străduiește să îl […]

V-ar putea interesa și: