Rusia ar putea încerca să anexeze Odesa. Dacă reușește, vom fi vecini

Statuie din portul Odesa dedicată soțiilor de marinari

Presa de la Moscova scrie că „Duma de Stat cere organizarea de referendum în Odesa”, oraș aflat la circa 220 de kilometri de granița cu România. Dacă anexarea va reuși, Rusia va avea practic graniță cu România, în județul Tulcea, iar Ucraina nu va mai avea ieșire la Marea Negră, pentru că tot țărmul va fi controlat de Rusia. Există strategi care au declarat, pentru publicațiile internaționale, că acesta ar fi fost de la bun început planul lui Putin.

„Odesa este un simbol al statului și istoriei ruse”, a spus, marți, Andrei Lugovoi, prim-vicepreședintele Comitetului Dumei de Stat pentru Securitate și Anticorupție, citat de publicații din Rusia. 

Parlamentul Federației Ruse a solicitat organizarea de referendumuri în regiunile de sud ale Ucrainei, inclusiv în Odesa. 

„Dacă locuitorii din regiunile de sud ale Ucrainei sunt în favoarea organizării unui referendum pe teritoriul regiunilor lor, atunci Rusia îi va sprijini”. 

Anunțul a fost făcut marți, 22 martie, de Andrei Lugovoi, prim-vicepreședintele Comitetului Dumei de Stat pentru Securitate și Anticorupție. 

„Desigur, acest lucru ar trebui să fie decis de locuitorii din regiunile de sud ale Ucrainei. În primul rând, mă refer la Zaporojie, Herson, regiunile Mykolaiv și Odesa. Odesa, ca și Sevastopol, este un simbol al statului și istoriei ruse. În opinia mea, totul se îndreaptă către faptul că vor avea loc referendumuri, trebuie doar să creați condițiile adecvate”, a spus politicianul de la Moscova.

Politicianul susține că populația orașelor din sudul Ucrainei percepe destul de calm sosirea forțelor armate rusești acolo, în ciuda multiplelor manifestații pe care media le-a relatat în Herson, și în alte localități din sud, unde trupele ruse au folosit inclusiv grenade.

„Desigur, nu este nevoie de presiune, dar este necesar să se ofere oportunitatea oamenilor. Sunt pentru ca aceste referendumuri să fie organizate”, a spus Lugovoi.

Odesa sau Odessa este un important oraș și port ucrainean situat în nord-vestul Mării Negre, este, totodată reședință a regiunii omonime. Populația orașului număra 1.010.500 de locuitori la 1 august 2015. Este, de asemenea, o importantă stațiune turistică.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Se oprește apa în zona Piața Ovidiu

Tue Mar 22 , 2022
Echipele RAJA S.A. vor efectua joi –  24 martie 2022 lucrări de sectorizare la nivelul rețelei de distribuție apă potabilă, în zona Piața Ovidiu din municipiul Constanța. În vederea executării acestor operațiuni se va întrerupe furnizarea apei, în intervalul orar 09.00 – 15.00, consumatorilor din zona Piața Ovidiu, precum și […]
Piata Ovidiu