Rușii au adus Iadul pe Pământ în Mariupol, Ucraina VIDEO

Mariupol, oraș din Ucraina, a fost transformat într-o ruină după bombardamentele Armatei Ruse. O înregistrare video arată cum civili încearcă să scape cu mașina din localitatea în care cadavrele stau pe străzi, iar clădirile au ars ca o torță ori s-au dezintegrat din cauza bombelor. În acest adevărat iad sunt captivi zeci de mii de civili, care trăiesc la limita subzistenței, în condiții aproape imposibil de imaginat. Între timp, Regimentul Azov din Garda Națională Ucrainei refuză să se predea și dă semne că va apăra orașul până în ultima clipă. Imagini de pot avea impact emoțional.

Mariupol. Ceea ce acum o lună era un oraș de pe linia frontului, dar relativ liniștit, a devenit acum un iad. Din care oamenii încearcă să scape cu orice preț, chiar și cu prețul vieții. Este și cazul unui civil care a filmat momentul în care a condus mașina pe o stradă distrusă de bombardamente, unde nimeni nu se mai deranjează să ia oamenii uciși și să-i îngroape.

Nicio clădire nu a scăpat neatinsă de bombe, gloanțe sau rachete. Bucăți de moloz și fier sunt la tot pasul, iar starea infrastructurii aduce aminte de bombardamentele cumplite din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. 

Oficialii ucraineni susțin că trupele rusești deportează localnici în masă din ruinele orașului și în duc în „tabere de filtrare” și apoi pe teritoriul Federației Ruse, în timp ce Ucraina cere insistent ca echipaje umanitare să fie lăsate în interiorul Mariupolului, pentru a ajuta zecile de mii de civili ce abia supraviețuiesc. Potrivit Daily Mail, până la 15.000 de civili au fost deportați din Malul stâng al Mariupolului, de la capturarea acestuia de către militarii ruși. Însă în urma lor au rămas aproximativ 100.000 de localnici ce nu au acces la apă potabilă, mâncare sau electricitate. Asta în condițiile în care orașul este bombardat constant și este practic tăiat de restul lumii.

Forțele de securitate ale Ucrainei susțin că o astfel de „tabără de filtrare” a fost ridicată la Dokușaevsk, în regiunea Donețk, iar ofițeri ai FSB ar lucra acolo pentru a identifica cetățenii cu legături cu armata ucraineană sau cu serviciile de urgență. Cei aleși de către ofițerii FSB sunt deportați în Orientul Îndepărtat Rus, în special în Sakhalin, o insulă din nordul coastei Japoniei, fiind forțați, potrivit ucrainenilor, să semneze documente care îi obligă să stea acolo cel puțin doi ani.

Mariupol rezistă de săptămâni întregi asediului necruțător al rușilor. Armata lui Vladimir Putin nu permite evacuarea civililor, în timp ce președintele ucrainean susține că 100.000 de oameni sunt încă blocați „condiții inumane”. Nu au căldură, energie electrică și nici hrană. Ca să poate supraviețui, locuitorii strâng apa de ploaie și vânează porumbei.

Sute de mii de locuitori au părăsit deja zona pe unul dintre puținele coridoare umanitare pe care armata lui Vladimir Putin le-a permis, dar în oraș au mai rămas alte zeci de mii de civili, care sunt dispuși să reziste până la final. Lipsa căldurii, a energiei electrice, a apei potabile sau a alimentelor sunt principalele probleme cu care se confruntă zecile de mii de locuitori, într-un oraș în care niciun singur convoi de ajutor umanitar nu a intrat de zile întregi.

„Rusia nu deschide coridoare umanitare, nu permite intrarea convoaielor în oraș și acum vedem obiectivul real al rușilor: să fie foamete în oraș, pentru a le consolida poziția în negocieri. Dar noi nu ne predăm și nu ne vom da bătuți”, avertizează parlamentarul ucrainean Dmytro Gurin. Politicianul spune că vânătoarea de porumbei sau colectarea apei de ploaie au devenit deja o rutină în oraș, situația fiind una disperată.

Sursa: ObservatorNews.ro


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Beach, please! Cel mai mare concert de hip-hop și trap din România va avea loc în Costinești

joi mart. 24 , 2022
COMPLETARE 30 aprilie 2022. Beach, Please, festivalul prin care Costinești a devenit stațiunea Generației Z FOTO VIDEO Prima ediție a Festivalului Beach, Please se anunță a fi cel mai mare eveniment dedicat muzicii hip-hop & trap organizat în România. Evenimentul va avea loc în Costinești, în perioada 29 aprilie – […]
beach please

V-ar putea interesa și: