S-a deschis Compartimentul de Îngrijiri Paliative din cadrul Secției de Oncologie a Spitalului Județean Constanța

Distribuie:

Compartimentul de Îngrijiri Paliative, din cadrul Secției de Oncologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei”, a fost inaugurat, astăzi, de președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Imobilul în care va funcționa acest compartiment a fost complet renovat, reamenajat și dotat cu echipamentele necesare desfășurării în bune condiții a actului medical. Valoarea totală a lucrărilor s-a ridicat la suma de aproximativ 700.000 de lei, din care aproximativ 500.000 lei au fost asigurați de Consiliul Județean Constanța, din bugetul propriu. Centrul va dispune de 21 de paturi și va avea o structură de personal formată din 2 medici, 1 kinetoterapeut, 1 psiholog, 12 asistenți medicali, 4 brancardieri, 8 infirmiere și 5 îngrijitoare.

A fost un proiect de suflet pentru care am depus toate eforturile. De astăzi, cei care au nevoie de serviciile Compartimentului de Îngrijiri Paliative pot beneficia de îngrijirea medicală de care au nevoie, la standarde europene.În curând redeschidem și secția de Radioterapie și astfel, pacienții pot beneficia de un tratament medical complet în județul Constanța, fără ca aceștia să fie nevoiți să plece în alte regiuni ale țării”. a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Vă reamintim că în ședința de Guvern din data de 07 iunie 2018, Executivul a aprobat Hotărârea de Guvern privind trecerea acestui obiectiv în domeniul public al Județului Constanța, iar la data de 10 iulie 2018, a fost semnat, între Direcția de Sănătate Publică Constanța și Consiliul Județean Constanța, protocolul de predare primire a imobilului în care a funcționat Casa Soarelui.

Reamintim că centrul paliativ Casa Soarelui s-a închis în septembrie 2017.

Vă recomandăm și:

Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.