S-a deschis un centru de evaluare Covid în zona Medeea din Constanța

Astăzi, 1 februarie, a fost deschis cel de-al patrulea centru de evaluare COVID-19 din județul Constanța, în zona Medeea, strada Ion Ionescu de la Brad nr. 4, din municipiul Constanța. Aici se pot trata numai persoane diagnosticate oficial cu Covid.

„Suntem în data de 1 februarie și cum am spus, suntem pregătiți să deschidem și Centrul de Evaluare al Spitalului de Boli Infecțioase, cumva o secție exterioară a spitalului pe care îl cunoașteți și care, din păcate, la momentul acesta este închis. Știți foarte bine că personalul Spitalului de Boli Infecțioase nu a stat în această perioadă și a făcut front comun cu celelalte unități sanitare din județul Constanța, acolo unde avem pacienți Covid. Aici ar putea fi organizat și un punct de testare.Vrem ca pe lângă centrele de evaluare să avem posibilitatea să și testăm persoanele, cu toate că legislația spune că în aceste centre se prezintă persoane confirmate pozitiv”, a declarat directoarea DSP Constanța, Cristina Schipor.

Printre primii pacienți evaluați, astăzi, s-a numărat și un copil de 11 ani, a declarat dr. Claudia Cambrea, directorul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, de care aparține centrul.

La aceste centre de evaluare nu se pot prezenta cei care își fac singuri un test acasă, ci doar pacienții care au un test pozitiv confirmat oficial la medicul de familie, la farmaciile și laboratoarele autorizate.

Directoarea DSP a mai spus că, de săptămâna viitoare, pe lângă centrele de evaluare ar putea funcționa și centre de testare.

Alte centre de evaluare mai funcționează la Spitalul Municipal Mangalia, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța și la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu”.

Centrul este deschide de la ora 08.00 la ora 20.00, în timpul săptămânii, și de la 08.00 la 15.00, în zilele de sâmbătă și duminică.

Șefa DSP a mai anunțat că județului Constanța i-a fost repartizată astăzi prima tranșă de Molunipravir, medicamentul antiviral cu administrare orală pentru tratarea formelor uşoare până la moderate de COVID-19.

Vă recomandăm și:

https://www.ct100.ro/doru-iordache-consilier-al-primarului-chitac-ne-abtinem-sa-mai-dam-un-termen-pentru-redeschiderea-spitalului-de-boli-infectioase-video/

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Elevi de la Liceul „Nicolae Bălcescu”, specialiști în robotică VIDEO

mar feb. 1 , 2022
Două echipe de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Medgidia s-au calificat la etapa națională a Concursului de Robotică Școlară „NextLab.Tech”, concurs înscris de Ministerul Educației în lista competițiilor internaționale pe discipline școlare pentru anul școlar 2021-2022. Concursul NextLab.Tech are două faze și trei secţiuni, elevii participanți la această competiție beneficiind […]

V-ar putea interesa și: