S-a finalizat reabilitarea primelor 25 de locuri de joacă din Constanța

În ultimul an s-a lucrat pentru ca primele 25 de locuri de joacă pentru care s-a început reabilitarea să fie date în folosință la standarde europene, respectând normele de siguranță.

În spațiile destinate copiilor au fost montate module și echipamente moderne și au fost reparate unele elemente de joacă vechi ce prezentau defecțiuni mici. De asemenea, nisipul a fost înlocuit cu un covor de cauciuc antitraumă, multistrat. Grosimea fiecăruia este dată de înălțimea elementelor de joacă. Astfel, dacă toboganul, spre exemplu, are o înălțime de maximum 2 metri, atunci stratul destinat atenuării șocurilor va avea o grosime de 28 mm. Așa se face că la spațiile de joacă la care s-a lucrat a fost turnat un strat de 30 mm, la care s-a mai adăugat un strat de uzură de 20 mm, colorate, cu care au fost realizate diferite desene. Acesta este un sistem permeabil, care nu creează praf și care este creat pentru ca cei mici să se poată juca în siguranță.

Au fost modernizate următoarele locuri de joacă:

– strada Primăverii,

– strada Dionisie cel Mic,

– strada Năvodului,

– aleea Viitorului, bl 5,

– strada Dispensarului bl 24A – 24B,

– aleea Hortensiei,

– bulevardul Tomis bl TAV 5A,

– strada Adamclisi bl P1-P2,

– aleea Heracleea la intersecția cu aleea Făt Frumos,

– aleea Stejarului bl G1-G2,

– parc Tomis II,

– aleea Mălinului,

– strada Pescarilor bl FZ15- FZ17,

– strada Pescarilor bl BM11-BM12,

– parc Teatru Oleg Danovski,

– aleea Lupeni, în zona străzii Traian,

– strada Traian bl A4-A5,

– strada 1 Decembrie, la intersecția cu strada Traian,

– bulevardul Ferdinand, în zona Gării CFR,

– strada Baba Novac,

– strada Constantin Brâncuși bl 8-10,

– strada B.P. Hașdeu bl L7-L8,

– strada B.P. Hașdeu bl L3-L4,

– aleea Daliei bl 128B,

– parc Casa de Cultură bl 119 A5.

Primăria roagă constănțenii să păstreze spațiile de joacă în condiții optime.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Schimbări în conducerile APMC și ANR

lun dec. 23 , 2019
Schimbări importante s-au produs, azi, la conducerile Administrației Porturilor Maritime Constanța și la cea a Autorității Navale Române. Astăzi a avut loc o ședință a Consiliului de Administrație al CNAPMC. În cadrul acesteia s-a luat act de faptul că, prin ordin de ministru, Costel Stanca, prorector al UMC și consilier […]
costel stanca

V-ar putea interesa și: