S-a încheiat o epocă: Neptun TV, televiziunea fondată de Radu Mazăre, a intrat în faliment, după 25 de ani. Personalul a fost evacuat, s-a pus sigiliu la intrare

Neptun TV faliment
Neptun TV a murit. În locul programelor apare mira (foto: Constanța 100%, 17 februarie 2020)

Neptun TV a intrat în faliment pe 17 februarie 2020. Televiziunea asociată de constănțeni cu Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu și Sorin Strutinsky nu mai emite.

Tribunalul Constanța a decis intrarea în faliment a societății care deținea televiziunea, Soti Cable Neptun SRL.

Iată minuta:

„In temeiul art. 145 lit. C din Legea nr.85/2014, Dispune intrarea în faliment a debitoarei SOTI CABLE NEPTUN SRL. În temeiul art.145 alin. 2 din Legea nr.85/2014, Desemnează lichidator judiciar pe ARTEMIS LEGAL INSOLVENCY SPRL, cu o retribuţie de 5000 lei exclusiv TVA + 10 % din valoarea fondurilor obţinute, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art.64. Fixează termen de judecată la data de 11.05.2020, ora 8,30, F9. Executorie. Cu apel în 7 zile de la publicare în BPI. Apelul se va depune la Tribunalul Constanţa. Pronunţată în şedinţă publică, azi 17.02.2020. Document: Hotărâre intermediară 17.02.2020”.

Așa cum Constanța 100% vă anunța din data de 16 februarie, decizia finală se va lua pe 11 mai 2020. Specialiștii consultați de noi spun însă că nimic nu se mai poate schimba. Datoriile firmei sunt exorbitante în raport cu veniturile, marea majoritate a angajaților au plecat de mult timp, sculele sunt vechi și nu mai valorează mare lucru, mașinile – atât cât mai erau – au fost scoase la vânzare.

Din informațiile noastre, emisia a fost întreruptă azi după-amiază, la numai câteva ore de la pronunțarea sentinței. Autoritățile competente au pătruns în sediul televiziunii, chiar în timp ce în platou se înregistra o emisiune, au stins luminile, au evacuat oamenii și au pus sigilii pe ușă.

Valoarea totală a creanțelor, în mai 2019, era de peste 39 de milioane de lei și 273.000 de dolari. Conpres Group s-a înscris la masa credală cu peste 8 milioane de lei, Sorin Strutinsky cu peste 4 milioane lei, ANAF avea de recuperat 5,2 milioane lei, iar Asociația pentru Drepturi de Autor a Compozitorilor, 3,3 milioane lei.

Printre creditori se numără Sorin Strutinski, dar și companii controlate de acesta împreună cu Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu (foto: print screen Tribunalul Constanța)

Neptun TV a fost înființat pe 29 iunie 1995 de către fostul primar al Constanței Radu Mazăre. Fondat ca un post regional, din 2007 a început să emită național, acoperind 66,3% din totalul gospodăriilor cu acces TV din România. A avut și o subredacție la București.

Pe 20 ianuarie 2020, și ziarul Telegraf și-a încetat apariția, pe print. Detalii AICI.

Trustul de presă despre care putem spune că i-a scos din anonimat pe Mazăre și Constantinescu nu mai există. În 2013, de pildă, Neptun TV a fost amendat de Consiliul Național al Audiovizualului cu suma de 10.000 de lei pentru că nu a fost asigurată imparțialitatea într-o serie de emisiuni informative. Un an mai târziu, în presă au apărut stenograme prin care Nicușor Constantinescu îi certa pe angajații de la Neptun și Telegraf că nu scriu suficient despre el.

„Ce se întâmplă la voi acolo, mă ? Eu… M-ați dat luni un material, 2 pagini mari cu ce mi s-a întâmplat mie și mai departe nu mai scrie nimeni nimica, mă, mânca-ți-aș, zici că… totul e ok! (…) Chiar așa, trebuie să vă spun, eu nu pot să fac conferință de presă, dar când l-a reținut pe Strutinsky și l-a arestat, am făcut o conferință de presă publică!”, i-a spus Nicușor Constantinescu directorului general al ziarului Telegraf.

Surse media spun că Sorin Strutinsky, împreună cu cel puțin un asociat, lucrează pentru a pune pe picioare o nouă televiziune, Marea Neagră TV, care ar trebui să înceapă să emită într-un timp relativ scurt, până înaintea alegerilor locale din acest an.Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

8 thoughts on “S-a încheiat o epocă: Neptun TV, televiziunea fondată de Radu Mazăre, a intrat în faliment, după 25 de ani. Personalul a fost evacuat, s-a pus sigiliu la intrare

  1. Mi s-a prelins o lacrima pe obraz si sunt ravasit, nu pot sa-mi revin la aflarea vestii. Eram un fan infocat al acestei televiziuni… ma distram, ma amuza copios tocmai pentru ca era de cacao. Dar cine o sa mai aduca osanale si sa recite ode iubitilor conducatori ,,la famiglia” mazare, strutinsky, constantinescu ? Offf…ma doare sufletul

  2. WC neptun = INSTRUMENTUL DE PROPAGANDA al CLANULUI SOVIETO-TIGANO-JI.DANESC MAZARE-PORCstantinescu-STRUTinsky !!!

  3. si mie ami pare rau de neptun tv, era un post tv placut, si se vedea si an tara. odata sa dat str poporului ca find nambar oan la privatizare. salutare costanteni!

  4. La emisiunea legile puterii de la realitatea plus se barfeste reporteritele national tv ca nu stiu sa utilizeze prompterul! jigodiile!

  5. George Ilicea sa te duci dracului cu diploma ta de facultate ‘done chapter’ , intai sa obtii note pe merit, stii ce lichea ai fost prin scoala!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un copil de 15 ani a ajuns după gratii

mar feb. 18 , 2020
Un copil de 15 ani a ajuns după gratii, după ce a bătut un coleg, care a ajuns în comă, la spital. Pronosticul medicilor este rezervat. Vă reamintim că polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia au fost sesizați, pe 1 februarie, prin apel 112, cu privire la faptul că pe […]

V-ar putea interesa și: