VIDEO S-a născut primul leu de mare din România!

O leoaică de mare, pe care o puteți admira la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, a născut un pui. Este prima naștere a unui leu de mare în România!

„Luni, 10 iunie, la ora 10:06 dimineața, femela noastră leu de mare californian, INUK, a dat naștere unui pui.
Acest eveniment este foarte important din două motive principale: este primul pui al femelei noastre INUK și este prima naștere a unui leu mare în România! De luni de zile suspectăm sarcina INUK pe baza activităților sexuale pe care le-a avut cu masculul SAM în luna iunie a anului trecut. Sarcina unui leu de mare californian este de aproximativ 12 luni, astfel încât echipa noastră a început să se pregătească pentru acest eveniment posibil. Mulțumim foarte mult doctorului Adrian Bilba, directorului CSMN pentru sprijinul său. Dr. Bilba, care este și medic veterinar, a efectuat recent două examinări cu ultrasunete pe INUK, care ne-au confirmat suspiciunile.”, au precizat cei care dețin leii de mare.

Puiul este sanatos si deja se hraneste cu lapte de la mama sa. Mama INUK se comportă foarte bine, este foarte protectoare cu nou-născutul ei. Încă nu putem determina sexul puiului. Mama și micutul sunt monitorizați de personalul nostru.

„În plus, suntem în contact permanent cu expertul nostru veterinar consultant de la IZVG (Grupul Veterinarilor Internaționali din Zoo) din Marea Britanie. Unul dintre ei este gata să vină imediat în caz de nevoie.
Chiar dacă în acest moment toate datele sunt, foarte positive rămânem vigilenti și atenți deoarece nivelul de mortalitate al nou-născutului este mai mare în primele 3 săptămâni de viață, mai ales dacă mama naște pentru prima dată. Întrucât bunăstarea animalelor este prioritatea principală a companiei noastre și pentru a oferi un mediu calm pentru mama și pui, am decis să ne întreruptem temporar programele educaționale de ieri. Ne pare rău pentru acest inconvenient, dar credem că programele noastre educaționale, vor putea fi reluate până la sfârșitul acestei săptămâni. Vom continua sa postam toate informatiile necesare.”, au mai spus membrii echipei Fauna Consulting.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Radu Mazăre va face pușcărie în regim închis. Ce înseamnă acest lucru

mar iun. 11 , 2019
Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, va face închisoare în regim închis. O comisie a Penitenciarului Rahova a decis că Radu Mazăre va rămâne cel puțin până în 2020 în această pușcărie, unde are de ispășit pedeapsa de 9 ani de închisoare, după ce a expirat perioada de 21 de […]

V-ar putea interesa și: