S-a reorganizat circulația rutieră din sensul giratoriu de la intrare în stațiunea Mamaia

Începând de astăzi, 18 aprilie, circulația autovehiculelor se realizează prin sensul giratoriu amenajat la intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu bulevardul Aurel Vlaicu care preia atribuțiile sensului giratoriu din dreptul hotelurilor „Oxford” și „Dobrogea”.

Mai exact, autovehiculele care vin dinspre bulevardul Mamaia cu direcția bulevardul Alexandru Lăpușneanu, vor circula pe bulevardul Aurel Vlaicu pe lângă stația peco OMV și vor efectua viraj la stânga prin fosta stație de autobuz din dreptul hotelului „Dobrogea”, apoi dreapta pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu.

De asemenea, autovehiculele care vin de pe bulevardul Aurel Vlaicu cu direcția bulevardul Mamaia, nu vor mai merge pe direcția înainte și vor face viraj dreapta prin fosta stație de autobuz, apoi viraj stânga pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu cu direcția spre stațiunea Mamaia.

Cei care vin dinspre bulevardul Alexandru Lăpușneanu și vor să ajungă pe bulevardul Aurel Vlaicu vor merge pe direcția înainte și vor înconjura insula verde pe partea dinspre stația peco.

„Fântână arteziană din sensul giratoriu de la Păpădie va rămâne pe vechiul amplasament, aceasta va fi reîncadrată într-o suprafață cu spațiu verde.”, a anunțat Primăria Constanța.

Proiectul de reorganizare a traficului rutier a fost realizat de Primăria Municipiului Constanța împreună cu reprezentanții Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța și Confort Urban. Aceștia au avizat modificarea sensului giratoriu în cadrul Comisiei de Circulație. Reconfigurarea este inclusă în planul de mobilitate aferent proiectului de reabilitare a bulevardului Alexandru Lăpușneanu. Finalizarea lucrărilor este programată înaintea începutului sezonului estival.

Prin implementarea acestei măsuri se va asigura fluidizarea traficului rutier în zonă.

Recomandare: Vergil Chițac, primarul Constanței: „Să vă așteptați ca anul viitor să fie și Mamaia demolată”


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

11 thoughts on “S-a reorganizat circulația rutieră din sensul giratoriu de la intrare în stațiunea Mamaia

 1. Ce beneficiu va fi pentru trafic/soferi? Niciunul. Doar hoaos. Beneficiul va fi in buzunarul escrocilor care produc/distribuie/monteza borduri. In Constanta, programul de IMOBILITATE urbana se rezuma doar la asta. Montat borduri, pavele si indicatoare rutiere, cat mai multe si crearea haosului pe strazi. Primarul zice: „vrem sa descurajam deplasarea cu masinile proprii” „. El cu ce se deplaseaza? Cu bicicleta, cu cercul, cu autobuzul? Pai si posesorii de autoturisme ce sa faca? Sa plateasca impozit catre primarie si sa tina masina nemiscata in fata casei/blocului? Daca va gasi un loc de parcare disponibil, evident, pentru care va trebui sa plateasca 24 din 24.
  Amirale de carton, care n ai condus nici macar o barca de hartie in cada, cat iti mai bati joc de orasul asta si de locitorii lui?

 2. „autovehiculele care vin de pe bulevardul Aurel Vlaicu cu direcția bulevardul Mamaia, nu vor mai merge pe direcția înainte și vor face viraj dreapta prin fosta stație de autobuz, apoi viraj stânga pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu cu direcția spre stațiunea Mamaia.”
  Să înțelegem că nu se mai intră pe Mamaia dinspre Aurel Vlaicu? WTF?

  1. Nu ai citit cu atentie. Papadia si parculetul vor forma o insula verde mai mare, in jurul careia se va forma sensu giratoriu cu mai multe benzi. Poate, ulterior, se va semaforiza, ca la Universitate in Bucuresti.

   1. Sigur se pot gasi variante pentru inca vreo 10 indicatoare si cateva mii de borduri, numai in acea insula. Niste stalpi d ai lui babu, nu gasiti sa mai puneti? Macar ati asfaltat cand ploua? Sa se decoperteze repede, sa mai puteti reasfalta saptamana viitoare. Ceva opritoare cand montati? Ca la cimitirul municipal. Ati montat, apoi le ati scos. Pe banii cui?

   2. Dom barbu, cu linia continua de la city pana la oxford, ce facem? Nu se poate intra stanga la british, nu se face stanga pe suceava, nu se poate stanga nici la zodiac. De ce? Doar sa putem vedea mareatza realizare a partidului nou infiintata. Ok, v ati facut numarul cu bordurile si la noua insula. Dar de ce trebuie sa consumam carburant si sa pierdem timp, daca venim de la gara, dacia sau city si nu putem intra in cartier fara viraj stanga…

    1. Congestionarea traficului din noul sens giratoriu, asta se doreste. Un oras arata dupa cum sunt edilii si cetatenii care locuiesc in el.

    2. Congestionarea traficului din noul sens giratoriu, asta se doreste. Un oras arata dupa cum sunt edilii si cetatenii care il populeaza.

    3. Cred ca linia continua, in pezent, delimiteaza doar sensurile de mers. Pana la Papadie ar trebui permisa schimbarea sensului de deplasare in cel putin doua zone (Sucevei si Dispensarului). Iar trecerile pentru pietoni ar trebui prevazute cu scuar median.
     Oricum pe Lapusneanu mai trebuie terminate niste lucrari inclusiv pe pistele de biciclete. Ma intriga faptul ca daca vrei sa vii cu copiii in parc ( cu trotineta, tricicleta,etc.), esti nevoit sa iei transportul in comun! Alternativa ar fi sa parchezi, daca mai gasesti loc, tocmai la Pavilion! Aberant!

 3. Un primar jalnic, care transforma orasul dupa chipul si asemanarea sa. Omul asta ar trebui sa fie persona non grata in Constanta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sistemul Kiss and Ride, implementat de Primăria Constanța la propunerea USR

mar apr. 18 , 2023
Ca urmare a soluţiei propuse de USR Constanţa, depusă către Comisia de Circulaţie din cadrul Primăriei, şi în municipiul nostru va fi implementat primul proiect pilot de „Kiss & Ride“, pentru descongestionarea traficului rutier din apropierea unităţilor de învăţământ, a anunțat USR. S-a decis ca, în primă fază, proiectul pilot […]

V-ar putea interesa și: