S-a revenit parțial la programul de vizite în Spitalul Județean Constanța

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța a decis ca, începând cu 2 mai 2022, să revină parțial la programul de vizită.

Astfel, accesul vizitatorilor este permis zilnic, între orele 14.00-16.00, cu rugămintea insistentă de a respecta în continuare o serie de reguli, menite să protejeze toți factorii implicați: pacienții, personalul spitalului dar și vizitatorii care vor avea acces în unitatea medicală.

REGULI

În afara orelor de vizită, aparținătorilor nu le este permisă intrarea în secțiile și compartimentele spitalului!

Programul de vizită este reluat parțial, în secțiile cu risc menținându-se încă restricțiile. Astfel, ACCESUL ESTE ÎN CONTINUARE INTERZIS în:

– Sectoarele COVID;

– Secțiile Obstetrică Ginecologie I și Obstetrică Ginecologie II;

– Secția Clinică Neonatologie;

Excepții:

– nou născuții aflați la Terapie intensivă pot fi vizitați ORICÂND de către părinți.

– Secția Clinică Pediatrie: au acces doar părinții sau tutorii legali pentru minorii fără însoțitor;

– Secția Clinică ATI: vizitarea pacienţilor în secţiile/compartimentele de terapie intensivă este permisă zilnic, în intervalul orar 13.00-15.00, doar membrilor familiei, cu condiţia ca vizita să se facă individual sau cel mult două persoane, cu respectarea procedurilor interne.

Pentru pacienții internați în secțiile cu risc, se menține serviciul de curierat, între orele 11.00- 12.00 și 16.00-17.00.

Pentru secțiile unde programul de vizită se reia, SCJU roagă aparținătorii să respecte următoarele reguli și masuri de siguranță:

– MASCA DE PROTECȚIE  este obligatorie, în Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța;

– În incinta spitalului este obligatorie purtarea echipamentului de protecţie (halat de unică folosinţă, botoşei, mască). Echipamentul de protecţie este pus la dispoziția aparținătorilor gratuit și se găsește la intrarea în fiecare sectie;

– Este obligatorie dezinfecţia mâinilor, la intrarea dar și la ieșirea din spital. Sunteți rugați să folosiți cu încredere soluțiile dezinfectante din dispensere!

– Se permite accesul unui singur vizitator pentru un pacient, timp de maxim 15 minute;

– În saloanele cu mai mult de 3 paturi pot fi vizitați maximum 2 pacienți în același timp;

– Pe parcursul vizitei, aparținătorii vor fi supravegheaţi de către personalul de serviciu (traseul, comportamentul şi durata vizitei );

– La părăsirea secţiei / spitalului vizitatorii se vor dezechipa de echipamentul de protecţie folosit, care va fi depozitat în saci speciali destinaţi acestui scop;

– Este interzis accesul vizitatorilor care prezintă simptome ale unei boli infecto-contagioase (boli eruptive, viroza respiratorie etc);

– Vizitatorii sunt rugați să folosească numai circuitele și căile de acces semnalizate pentru vizitatori, pe toată durata vizitei.

– Să respecte odihna și programul individual al tuturor pacienților internați, precum și activitatea curentă a personalului medical;

Este strict interzis ca vizitatorii:

– Să se așeze pe patul pacientului;

– Să atingă recipientele inscripționate cu mesaje de tipul „risc biologic”;

– Să atingă mesele de tratament, cărucioarele de pansamente, ustensilele, accesoriile sau aparatura medicală;

În mod excepțional, vizitatorii pot fi solicitați de către personalul medical să întrerupă vizita și să părăsească incinta spitalului, în situații de urgență medicală, precum și în cazul în care conduita lor este necorespunzătoare sau prejudiciază efectuarea de manevre și îngrijiri medicale.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Litoralul românesc a primit peste 50.000 de turiști de 1 Mai. Mamaia pe locul unu, Costinești, marea surpriză

Mon May 2 , 2022
Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) anunță, în urma consultărilor touroperatorilor specializați și a partenerilor hotelieri, că în acest an, litoralul românesc a primit, cu ocazia mini-vacanței de 1 Mai, peste 50.000 de turiști. Estimările au fost depășite, iar cifra o depășește pe cea din 2019, ultimul an ante-pandemie, […]
Beach Please 2023 va avea loc între 27 și 30 aprilie în Costinești