S-a schimbat procedura de cumpărare/vânzare a unei mașini. Ce acte trebuie să completați

cheie-auto

Serviciul Public de Impozite şi Taxe (SPIT) Constanţa aduce la cunoştinţa contribuabililor publicarea modelului cadru al ITL 054 „Contract de ȋnstrăinare-dobândire a unui mijloc de transport” aprobat prin Ordinul nr. 1069/2016 pentru aplicarea pct. 101 alin. (3) din Hotărârea de Guvern nr. 1/2016 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

În conformitate cu prevederile legale susmenționate, “actul de înstrăinare-dobândire a mijlocului de transport ȋn cazul ȋn care ambele părţi au domiciliul fiscal ȋn România, se prezintă de persoana care ȋnstrăinează, ȋn original, precum şi 4 fotocopii ale acestuia, cu menţiunea «Conform cu originalul»”. Formularul original va fi semnat olograf atât de persoana care ȋnstrăinează cât şi de cea care dobândeşte, iar cele 4 fotocopii  vor fi semnate de cele două părţi ȋn rubrica „Conform cu originalul”.

Cele 5 exemplare sunt utilizate, după cum urmează:

a. un exemplar rămâne la persoana care înstrăinează;

b. un exemplar rămâne la persoana care dobândește proprietatea;

c. un exemplar rămâne în arhiva organului fiscal local la care este luată în evidența fiscală persoana care înstrăinează;

d. un exemplar se depune la organul competent privind înmatricularea/înregistrarea/radierea mijloacelor de transport, după ce organul fiscal de la domiciliul dobânditorului menţionează pe acesta, numărul de ȋnregistrare din Registrul de evidenţă a mijloacelor de transport;

e. un exemplar se depune la organul fiscal local unde își are domiciliul fiscal persoana care dobândește bunul mobil.

Având în vedere cele expuse mai sus, SPIT Constanţa informează pe cei interesaţi că pot procura formularul susmenţionat, în mod gratuit, de la orice ghișeu al instituției  sau poate fi descărcat de pe site-ul instituţiei www.spit-ct.ro, acesta fiind personalizat cu datele instituţiei astfel încât să poată fi folosit de către persoanele care doresc să înstrăineze mijloace de transport şi domiciliază pe raza municipiului Constanta.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

EXCLUSIV. Povestea lui Joe, americanul pe care l-am întâlnit în Constanța, pe o navă de pirați. FOTO. VIDEO

mar sept. 13 , 2016
Joe este un american pasionat de pescuit. Îi place să iasă cu barca și să stea pe lac sau pe mare în căutarea capturii perfecte. Acum două luni și jumătate a aflat însă că se poate îmbarca pe un velier, un velier care arată ca desprins din filmele cu pirați. […]

V-ar putea interesa și: