S-a suplimentat capacitatea la Spitalul de Boli Infecțioase pentru bolnavii de Covid: 120 de locuri, 127 de pacienți

spitalul de boli infectioase

La nivelul județului Constanța au fost incluse 607 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, unde se tratează acum numai bolnavi de Covid-19 și care are 120 de paturi, s-a suplimentat capacitatea la 127, din cauza numărului mare de pacienți.

La limită este și Spitalul de Pneumoftiziologie (100 de paturi, 97 ocupate). Bolnavi de Covid-19 mai sunt la Spitalul Municipal Medgidia (150 – 113 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 87 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 33 ocupate) și la Secția Exterioară Agigea (74 – 30 ocupate).

Potrivit Prefecturii Constanța, în acest moment, sunt 487 de persoane internate, dintre care 466 din județul Constanța și 21 din alte județe.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 7.612 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 163 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.779 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 279 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 121 de cadre didactice, 185 de elevi, 64 de studenți și 35 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 508 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (125), asistenți medicali (210) și personal auxiliar (173).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 287 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 521 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 77.550 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 170 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 07 noiembrie a.c., peste 550 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 2.032 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Constanța: 287 teste pentru a depista bolnavii de Covid-19, de peste 5 ori mai puțin decât în Cluj

Dum nov. 8 , 2020
În județul Constanța, în ultimele 24 de ore s-au făcut numai 287 teste pentru a depista bolnavii de Covid-19. „În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 287 de teste RT-PCR.”, a anunțat Prefectura […]
covid-19

V-ar putea interesa și: