S-a votat. Cine va ieși la pensie la 40 de ani. Senator PNL: „Am reușit să reparăm o inechitate”

Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”. Foto: Facebook

Mai mulți angajați se vor putea pensiona la numai 40 de ani. Acest lucru este posibil după ce parlamentarii au votat un amendament la legea pensiilor. George Șișcu, deputat PNL de Tulcea, spune că astfel s-a reparat o mare nedreptate.

Cei care vor putea beneficia de această prevedere sunt dansatorii de la Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”.

Iată mesajul liberalului:

„Știu și cred că întotdeauna putem face mai mult pentru valorile noastre, iar Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” se numără printre cele mai mari mândrii ale Tulcei și întregii Românii. Activitatea acestui ansamblu este inestimabilă în ceea ce înseamnă promovarea culturii noastre tradiționale, precum și a valorilor creației populare contemporane.

Săptămâna aceasta am reușit să reparăm o inechitate în Legea Pensiilor, adoptând în Camera Deputaților un amendament care privește în mod direct ansamblul „Baladele Deltei” și va oferi posibilitatea dansatorilor să se pensioneze la 40 de ani (femeile), respectiv 45 de ani (bărbații), la fel ca balerinii. Este important pentru că trebuie să avem grijă de artiștii noștri care evoluează în țară și câștigă faimă peste hotare. Dansatorii ansamblului nu se puteau pensiona în aceleași condiții ca și colegii lor, apărând o discriminare evidentă.

Sunt bucuros că Ștefan Ilie, Primarul Municipiului Tulcea și colegul meu liberal, îi acordă o atenție deosebită și este foarte dedicat în a-i pune în valoare artiștii. A promis acest lucru încă din campania electorală, și se ține de cuvânt.

Meseriile artistice care presupun dăruirea totală în timpul celor mai frumoși ani ai vieții, dar care nu mai pot fi duse mai departe odată cu înaintarea în vârstă, au un statut special și nu pot fi comparate cu alte categorii în care poate interveni pensionarea înaintea vârstelor standard de 63, respectiv 65 de ani.

Mă bucură faptul că am reușit, și prin votul meu, să îi ajutăm pe acești artiști de la „Baladele Deltei”, căci în cazul județului nostru doar lor li se aplică această excepție de la lege votată zilele trecute.”


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Pro TV a difuzat un episod neplanificat din Las Fierbinți

vin nov. 25 , 2022
Postul de televiziune a cerut scuze publicului, într-o postare pe Facebook, după ce a difuzat un episod mai vechi despre vaccinare din serialul Las Fierbinți. Joi seara, înainte de finala „Sunt celebru, scoate-mă de aici!“, în intervalul orar dedicat serialului de comedie „Las Fierbinți“, a fost difuzat un episod mai vechi, din […]

V-ar putea interesa și: