S-au modificat regulile pentru cei care vor să devină ofițeri, subofițeri și maiștri militari

Ministerul Apărării Naționale a decis că mai multe persoane se pot înscrie acum în programele de recrutare a candidaților pentru formarea inițială a ofițerilor în activitate și formarea profesională inițială a maiștrilor militari și a subofițerilor în activitate, odată cu modificarea legislației din domeniu și creșterea limitei de vârstă pentru candidați.

Ordinul MAI nr. 41/2018 pentru modificarea și completarea Instrucțiunilor privind recrutarea, selecția, formarea profesională și evoluția în cariera militară în Armata României, aprobate prin Ordinul ministrului apărării naționale nr. M.30/2012 prevede, printre altele, modificarea condițiilor pentru participarea la examenul de admitere la cursurile pentru formarea ofițerilor, subofițerilor și maiștrilor militari. Actul normativ a fost publicat chiar luni în Monitorul Oficial și se aplică din momentul publicării.

Concret, actul normativ crește vârsta până la care persoanele interesate să participe la concursul de admitere la cursurile de formare pentru ofițeri, subofițeri și maiștrii militari pot face acest lucru. Mai exact, vârsta a crescut la 30 de ani atât pentru admiterea la cursurile de formare inițială a ofițerilor, cât și pentru admiterea la cursurile pentru formarea profesională inițială a maiștrilor militari și a subofițerilor. Anterior, vârsta maximă până la care se puteau înscrie candidații la concursul de admitere la cursurile pentru ofițeri era de 26 de ani, iar pentru candidații la concursul de admitere la cursurile pentru subofițeri și maiștrii militari, limita de vârstă era de 28 de ani.

Totodată, actul normativ amintit mai sus modifică și modul în care se pot ocupa posturile vacante de soldat sau de gradat profesionist. Practic, aceste posturi pot fi ocupate, la cerere, de urmașii personalului decedat al armatei și de către copiii angajaților armatei care au fost încadrați în gradul I, II sau III de invaliditate ca urmare a participării la diferite acțiuni militare, cu condiția ca aceștia să îndeplinească criteriile de recrutare și dacă sunt declarați, în urma unei evaluări, apți din punct de vedere psihologic.

Sursa: avocat.net

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.