„Să îmbrac halatul alb, să fiu medic, să fiu asistent?”

Să îmbrac halatul alb

Asociația Studenților și Medicilor Voluntari va implementa proiectul: „Să îmbrac halatul alb, să fiu medic, să fiu asistent?” care consta în informarea tinerilor cu privire la meseriile din domeniul medical.

Acest proiect vine în ajutorul tinerilor cu răspunsuri la întrebări precum: „De ce să fiu medic/asistent?” sau „În ce constă cu adevărat meseria de medic/asistent?”. Răspunzând la întrebarea „De ce sa fiu medic/asistent?”, studentul poate enumera câteva avantaje ale acestei profesii, care se dovedesc totuși decisive pentru el. La urma urmei, o persoana care își încredințează propria sănătate în mâinile unui medic sau asistent este o dovadă a încrederii.

Să îmbraci halatul alb este mai complex decât se pare și mai interesant decât se spune. Mulți oameni au informații greșite, preluate din seriile TV, mediul online sau chiar de la persoane neavizate, pe când în viata reală poate fi total diferit.

Prin implementarea proiectului se are în vedere îndeplinirea următoarelor obiective specifice:

  • Realizarea a cel puțin 10 interviuri din care să reiasă ce înseamnă să fii voluntar medical, student la medicină, la facultatea de asistenți sau postliceală, medic rezident/specialist /primar și asistent medical.
  • Realizarea unui documentar cu aceste interviuri.
  • Desfășurarea unei campanii de informare pe o perioadă de 3 luni, în urma căreia cel puțin 5000 de tineri vor fi informați corect cu privire la cariera de  medic
  • Realizarea unui ghid de practici cu caracter informativ despre cariera în domeniul medical.
  • Realizarea a cel puțin 5 dezbateri online cu tinerii interesați despre cariera în domeniul medical.

Proiectul va debuta în data de 30.11.2020 și va avea o durata de 7 luni se va desfășura în mediul online prin intermediul platformelor pentru a respecta normele epidemiologice impuse în această perioadă.

Acest proiect nu doar că răspunde la întrebările adolescenților, dar și influențează în proporție foarte mare decizia finala.

Leave a Reply

Your email address will not be published.