Să nu crezi în promisiunile grecilor: autostrada dorită de toți șoferii din Constanța și București mai are de așteptat

Lucrările sunt întârziate. Sursă foto: Facebook/Cristian Pistol

Bucureștenii și constănțenii așteaptă de zeci de ani o autostradă care să ocolească Bucureștiul și să facă legătura între litoral și centrul țării. Se lucrează la ea. Pe lotul sud, există întârzieri la tronsonul construit de greci. Aceștia au promis că lucrările vor fi gata în august. Din păcate, au mințit.

Directorul CNAIR, Cristian Pistol, a făcut declarații tranșante referitoare la întârzierile majore înregistrate pe Lotul 3 (Bragadiru-Joița) al autostrăzii A0 Sud. Pistol a subliniat că termenul de finalizare promis de constructorul grec Aktor pentru august 2024 nu va fi respectat. În urma verificărilor recente din șantier, noul termen avansat de antreprenor este finalul lunii septembrie 2024.

„Însă atenționez constructorul că pentru recuperarea întârzierilor și deschiderea circulației la noul termen avansat este necesar urgent să se lucreze în șantier în cel puțin două sau chiar trei schimburi!“, a declarat Cristian Pistol.

Întârzieri majore se înregistrează în mai multe puncte critice ale șantierului, inclusiv pasajele de la Bragadiru, Ogrezeni, peste calea ferată și de la Tegheș, precum și în relocarea liniilor electrice aeriene ale Transelectrica din zona localității Ciorogârla.

Pistol a subliniat că tergiversarea lucrărilor pe cei 17,96 km ai acestui lot aduce prejudicii majore românilor, afectând în special circulația pe principala rută de tranzit Pitești – București – Constanța.

„Noi ne-am îndeplinit până acum toate obligațiile contractuale asumate față de antreprenor, inclusiv cele financiare, iar în acest moment CNAIR nu are nicio plată restantă față de constructorul grec Aktor.”, a adăugat el.

Românii așteaptă cu nerăbdare finalizarea acestui proiect esențial pentru infrastructura rutieră a țării, însă întârzierile repetate ridică semne de întrebare asupra capacității constructorului de a-și respecta angajamentele.

Recomandare:


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Stelian Ion: „Chițac a știut de ilegalitățile de pe plaja Caelia, dar a ținut totul secret în campania electorală”

mar iun. 18 , 2024
Stelian Ion, președintele USR Constanța, a declarat astăzi, printr-un comunicat de presă, că Vergil Chițac a știut de ilegalitățile de pe plaja Caelia, dar a ținut totul secret în campania electorală. Stelian Ion a pus la dispoziția mass-media un răspuns al Poliției Locale, pe care îl puteți descărca de la […]

V-ar putea interesa și: