Sabrina Voinea, gimnasta din Constanța care cucerește lumea

Sabrina Voinea, în vârstă de 15 ani, este revelația Cupei Mondiale de Gimnastică de la Doha. Campioana europeană de junioare a dublat aurul la bârnă cu medalia de aur la sol.

Cea mai mare dificultate (5.7), al doilea punctaj la execuţie (7.900) şi un total,13.600 cu care a Sabrina Voinea a câștigat detașat ultima finala a gimnastelor la cea de-a 15-a ediţie a concursului din Qatar. Argint pentru Chiaki Hatakeda (Japonia, 12.900), bronz pentru Breanna Scott ( Australia, 12.800).

Sabrina, care este antrenată la lotul naţional de la București de fosta gimnastă Camelia Voinea (mama ei) și Cristi Moldovan, face parte din programul „Ţară, ţară, vrem campioane!”, coordonat de Mariana Bitang și de Octavian Bellu și finanțat de OMV Petrom.

Gimnaștii români vor veni în țară, mâine, 5 martie ora 13, cu Qatar Airways QR 221.

Sabrina a crescut la Clubul Sportiv Farul Constanța.

Planuri mari pentru viitor

Fiica fostei campioane mondiale Camelia Voinea, care îi este și antrenoare, a crescut la CS Farul și evoluează din vară cu dublă legitimare și la CSM Constanța. În ultimul său an de juniorat, Sabrina a obținut un titlu cu echipa României la FOTE, Festivalul Olimpic de Tineret, a câștigat titlul european la sărituri, o medalie de bronz la sol și una de argint cu echipa la Campionatul European. Sabrina are ambiții mari pentru viitor.

„Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine, părinți, bunici, prieteni, antrenori și le promit că o să mă țin tare și o să demonstrez ceea ce pot. În 2023, trec la seniorat și îmi doresc să mențin aceste rezultate, să fiu din ce în ce mai bună. Vreau să fiu campioană europeană, mondială și în 2024, la Paris, să devin campioană olimpică!”, declara Sabrina Voinea în ianuarie 2023 pentru CSM Constanța.

Își dorește ca gimnastica românească să redevină o forță la nivel mondial.

„Suntem câteva fetițe bune, sperăm și cele mici să devină tot mai bune. Să muncim cât mai mult și să aducem România din nou pe podium la marile competiții.” a mai spus gimnasta.

Calendarul competițional va fi extrem de încărcat în acest an. La nivel de senioare, competițiile majore vor fi Campionatul European din Antalya (11-16 aprilie) și Campionatul Mondial de la Antwerp (29 septembrie – 8 octombrie).


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Polițiștii au dat noaptea trecută în Constanța amenzi de 24.000 de lei

Dum mart. 5 , 2023
La data de 4 spre 5 martie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 2 Poliție au desfășurat o acțiune pentru menținerea ordinii și liniștii publice și prevenirea faptelor comise cu violență în cartierele Tomis Nord, Tomis 3, Palazu Mare, precum și în zonele Brotăcei, Cireșica și pe […]

V-ar putea interesa și: