Șah la Cristian Maricel Cîrjaliu. Nu-l mai ajută nici gambitul

Majoritatea consilierilor locali din Agigea i-au dat un șah primarului PSD, Cristian Maricel Cîrjaliu, în încercarea acestora de a se respecta o hotărâre votată deja în noiembrie anul trecut! De data aceasta, nici gambitul, adică sacrificarea unei piese de pe tabla de șah, de pildă a unui secretar de primărie, nu-l mai poate ajuta.

Comuna Agigea nu are viceprimar, nu are comisii de specialitate, pentru că votul prin care Gabriel Ciobanu a fost desemnat pentru funcția de viceprimar n-a mai fost pus în aplicare. S-au perindat mai mulți secretari (între 3 ș 5, nimeni nu știe exact), dar n-a reușit nimeni. Nici prefectura n-a făcut nimic în mod concret. Din informațiile noastre, unui om care are multă putere în PNL, dar vrea și mai multă, îi convine situația, de aceea unul din consilierii locali liberali ține cu adversarul, refăcând, de facto, infamul USL.

Să revenim la subiect. Chiar dacă nu s-a putut numi un viceprimar până acum, în data de 3.02.2021, cei 8 consilieri locali USRPLUS, PNL, PER și Pro România au depus la secretariatul comunei Agigea o cerere de convocare a Consiliului Local Agigea, cu următoarea ordine de zi:

1. Aprobarea procesului verbal de şedinţă din data de 15.01.2021.

2. Proiect de hotărâre privind alegerea preşedintelui de şedinţă.

3. Proiect de hotărâre privind alegerea Viceprimarului Comunei Agigea.

4. Proiect de hotărâre privind constituirea comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Agigea.

„Aceste proiecte au fost deja votate în data de 12.11.2020, dar secretarul general al comunei nu a transmis 2 din cele 3 hotărâri către Prefectura Constanța, așa cum prevede legea, blocând astfel activitatea Consiliului Local Agigea. Consilierii care formează o majoritate în Consiliul Local Agigea au luat această hotărâre pentru a depăși acest blocaj cât mai curând, considerând că acest lucru este în interesul comunității. Deși există acțiune deschisă în contencios administrativ de obligare de a face pentru secretarul general al comunei, se pare că soluționarea situației pe cale legală ar putea dura foarte mult, de aceea s-a recurs la varianta revotării tuturor proiectelor.”, spun reprezentanții USR Agigea.

„Chiar dacă nu suntem noi responsabili de acest blocaj, considerăm că acțiunea noastră demonstrează deschiderea pe care o avem față de comunitate. Avem ocazia să vedem dacă primarul își dorește, cu adevărat, un consiliu funcțional sau nu!”, a punctat și Gabriel Ciobanu.

Va urma.

Completare: în prima variantă a textului, a apărut informația că și al doilea consilier local PNL ar avea afinități către PSD, lucru care este fals. În Agigea ni s-a confirmat că există o majoritate clară care i se opune actualului primar, iar cei care fac parte din ea dau asigurări că nimic nu se va schimba.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Teo Hira, directorul RAEDPP, merge pe drumul deschis de Decebal Făgădău

Dum feb. 7 , 2021
„Orice drum lung începe cu primul pas”, scrie azi, pe Facebook, Teo Hira, directorul RAEDPP Constanța. Se referea la faptul că vrea să instaleze camere de luat vederi în cartierul Henri Coandă. Ce nu ne-a spus este că drumul acesta a fost deschis de fostul primar, Decebal Făgădău, care anunțase […]
raedpp-henri-coanda

V-ar putea interesa și: